S334. Na de zielsliefde

Onbekend

24 Jaar geleden zag ik hem voor het laatst…mijn eerste liefde..zo intens..zo veilig en warm en zo diep..25 jaar geleden. Een jaar later.. hij keek me niet aan..ik snapte het niet en het deed ontzettende pijn. Door alle jaren heen bleef ik aan hem denken en 12 jaar na de eerste ontmoeting schreef ik hem een brief, want ik voelde dat het niet goed ging met hem. Anderhalf jaar later belde hij, zijn moeder had de brief
gekregen in Europa, maar hij woonde ondertussen in een ander werelddeel. Vanaf dat moment op en af contact en het was altijd vertrouwd. Iets bleef dwars zitten, waarom 25 jaar geleden geen reacties op mijn brieven. Nu weten we het..zijn moeder heeft mijn brieven meteen weggegooid, hij heeft ze nooit gekregen. De liefde die ik voel voor hem zal nooit over gaan, de liefde die hij voor mij voelt ook niet. Bij hem voel ik me helemaal mijzelf.
Ook al leven we in twee verschillende werelddelen en hebben we een ander pad gekozen door omstandigheden, we weten dat onze liefde voor elkaar er altijd zal zijn. We praten veel en alles kunnen we aan elkaar kwijt. Het deed pijn, dat door omstandigheden het
anders is gelopen, maar de liefde doet zeker geen pijn, want wetende dat er altijd iemand zal zijn die van je houdt gewoon zoals je bent, dat is een geweldig gevoel. Na 25 jaar ga ik hem ontmoeten en weet dat wij nooit samen zullen zijn zoals 25 jaar geleden , maar het gaat ook zoveel verder, onze verbintenis gaat verder dan fysiek contact. We voelen elkaars aanwezigheid zonder elkaar te zien. Ik had nooit verwacht dat zoiets zo intens kon zijn. Ik ben gelukkig getrouwd, heb prachtig gezin en ik zie het nu als een ontzettend groot geluk, dat ik beiden mag ervaren. Ik weet dat ik zijn liefde ben en hij de mijne, hij zou zijn werelddeel verlaten om bij mij te zijn, maar het is nu eenmaal zo dat ik deze keuze heb gemaakt, maar de liefde voor hem zal blijven , dat weet ik nu. Het was lange tijd verwarrend en vaak weggestopt, maar ben blij dat ik die brief heb geschreven en hij hem kreeg en dat ik nu de kans krijg om hem te ontmoeten over 2,5 maand en ik ben niet bang, want weet dat het zo vertrouwd zal voelen, alsof het een dag geleden was dat ik hem zag.