S315. De spiegel die we elkaar gaven was soms te confronterend

Onbekend

Daar stond hij in de deur opening om zijn dochter op te halen.
Blik in elkaars ogen diep intens losgelaten.
De periode die volgde ontmoeten we elkaar vaker; korte gesprekken vertrouwd, thuis komen. Altijd met emotie; mijn hart stond volledig open, zijn liefde stroomde door mijn lijf; het tintelde. Hij nodigde mij thuis uit; gevaar, wat nu. Deze stap is onomkeerbaar. Daar zat ik bij hem op de bank, we praten over mijn slechte relatie; hij troost mij en zoent mij. Het vuur schiet door mijn lijf. Ik weet het zeker. Bij thuis komst vertel ik mijn man dat ik hem wil verlaten; dat ik verliefd ben. Geen enkele twijfel; geen weg terug; dit is diepe liefde.

Het was een achtbaan van gevoelens. alle emoties stonden tegelijk open. Een verwarrende tijd; je man verlaten en zo’n intense liefde waar ik door werd verspoelt. Ik wilde alleen samen zijn en zou alles kunnen vergeten en verlaten. Het verstoorde mijn ontwikkeling. Ik voelde me verslaafd en hij liet los.

Na 2 turbulente jaren elkaar verlaten, het loslaat proces in gang gezet. Het was niet reëel. Loslaten was geen optie. De pijn heb ik verwerkt en toen hem stap voor stap weer in mijn leven toegelaten. Ons beide leven was verder gegaan; beide in nieuwe relatie. Bij elke ontmoeting versmelten we; komen emoties. Nu van intens geluk dit zielsverwantschap met elkaar te delen.

We zijn 15 jaar verder; het contact is sterk. Ik voel; weet; hoe het met hem gaat. We hoeven niet samen te zijn. In mijn lijf en geest is hij altijd aanwezig.
Mijn man heb ik voor hem verlaten. Met mijn huidige partner praat ik er over. Hij weet dat hij mij nooit moet laten kiezen. Mijn zielsverwant kan ik nooit verlaten.

Het verlangen om samen te zijn; verstikte en beperkte ons in onze ontwikkeling. Nu we elkaar minder vaak zien geven we op dat moment de route van onze ontwikkeling aan, en hebben we op onze eigen manier tijd om hier verder mee te gaan.

Ik wilde niets liever dan bij hem zijn. Hij kon het niet aan. Nu na 15 jaar hebben we een intense vriendschap wat soms ook lijfelijk is. We versmelten nog altijd bij samen zijn. De spiegel die we elkaar gaven was soms te confronterend.