S314. Ik begin mijzelf nu pas te leren kennen Hij heeft mij geleerd dat je de liefde uit jezelf haalt

Martine

Ik begin mijzelf nu pas te leren kennen.
Hij heeft mij geleerd dat je de liefde uit jezelf haalt

In mijn werkomgeving heb ik mijn zielsliefde ontmoet. Vanuit een spontane reactie van zijn kant zijn we aan de praat geraakt. Hij vertelde mij al eerder gezien te hebben en was al geïnteresseerd. We maakten een lunchafspraak en vanaf dat moment was er gelijk een klik. Onze gesprekken waren meteen open en vertrouwd. We vertelden elkaar onze privéproblemen. Hij had zijn vrouw al verlaten en ik twijfelde over mijn liefde voor mijn partner.

Het voelde alsof er een hele nieuwe wereld open ging. Het voelde meteen vertrouwd en het leek alsof we elkaar al jaren kennen. Ik verlangde gelijk al naar een spoedig weerzien en keek voortdurend naar hem uit. Met dagen of soms weken ertussen zagen we elkaar weer en zagen we aan elkaar dat we blij waren elkaar te zien. We zagen elkaar alleen in werkomgeving dus we gedroegen ons zakelijk. Tijdens een georganiseerde lunch van de werkgever kwamen we per toeval weer aan dezelfde tafel terecht en daar hebben we weer uitgebreid gesproken. Zoveel overeenkomsten en zoveel humor. Een warm gevoel verspreidde zich door mijn lichaam. Ik voelde dat het bij hem hetzelfde gebeurde.

Er ontstond een vriendschap en een soort verslaving. Wij konden uren met elkaar praten. We sms’ten, we mailden. Gevoelens werden beschreven. Er waren geen remmingen, alles konden we elkaar vertellen. We veroordeelden elkaar niet, er was respect. Ik kon niet zonder hem. Heel mijn leven stond op zijn kop en hij leerde mij echte liefde kennen. Nu wist ik zeker dat ik niet meer van mijn partner hield. Het was zo’n groot verschil. Mijn hart ging voor het eerst echt open. Mijn droom was om een echte liefdesrelatie aan te gaan. We hebben ook sex gehad maar het was liefde bedrijven, heel rustig en lief. Bij hem zijn was voor mij al genoeg.

Mijn partner begreep er helemaal niets van en vond het behoorlijk bedreigend. De paniek sloeg toe en heeft er alles aan gedaan om de relatie met mijn zielsliefde te verstoren. Het ging er heftig aan toe. Dat heeft alles doen beëindigen. Mijn zielsliefde ging mij op een behoorlijke afstand houden. En dat doet nog steeds verschrikkelijk pijn. Ik mis hem, wil bij hem zijn. Ik hou nog steeds van hem terwijl het al bijna een half jaar geleden is. Maar voor mijn partner is het ook een pijnlijke kwestie. De scheiding wordt aangevraagd…

We hebben elkaar een spiegel voorgehouden. De scheiding van hem en zijn vrouw was nog niet rond, en moest nog in alle opzichten nog loskomen van zijn ex-partner. Ikzelf ben ook nog niet gescheiden waar ik nu wel mee bezig ben. Ik heb mijzelf ontdekt, in al die jaren ben ik mijn innerlijke kind vergeten. Ik ben nu aan het leren aan mijzelf te denken en probeer ook van mijzelf te houden. Dit is een proces van een lange tijd. Ook de scheiding heeft een impact en er komt nog een zware tijd aan. Mijn zielsliefde heeft ook een hoop te verwerken wat in zijn verleden is gebeurd. Ik weet helaas niet wat hij echt wil. Hij wilde rustig aan doen vertelde hij mij… Ik geef hem die ruimte, ikzelf heb die ruimte ook nodig om mijn leven weer op orde te krijgen. Maar ik weet nu dat ik voor onvoorwaardelijke liefde ga.

Mijn zielsliefde begon met heel veel plannen maken en wilde mij helpen om mijzelf te vinden. Hij gaf mij kracht en spirit. Daar werd ik echt sterk van. Ik wilde gelijk mijn leven met hem delen. Maar mijn zielsliefde nam gas terug. De kracht en de spirit die hij mij gaf had hij zelf nodig. Zijn eigen leven stond ook op zijn kop en hij was zichzelf ook kwijt geraakt. Ik wilde ook voor hem zijn maar hij heeft gekozen zijn pad te vervolgen zonder mij… maar wat mis ik hem… en wat voel ik veel liefde voor hem.

We hebben nauwelijks contact meer, ondanks dat ik de hele dag aan hem denk. Heel af en toe zien we elkaar maar dan alleen een kort knikje of een beleefdheidswoordje. Ik mis hem en ik wil al mijn liefde aan hem geven. Ik weet niet wat hij voelt of denkt maar hij houdt mij op afstand,

Mijn relatie met mijn partner heeft nooit echt diepgang gehad. Na de ontmoeting met mijn zielsliefde weet ik zeker dat ik heleboel gemist heb. Ik weet nu wat echt liefde is en daarvoor wil ik gaan.
Ik begin mijzelf nu pas te leren kennen. Dat proces wil ik voortzetten. Ik heb een hoop geleerd en weet nu hoe sterk en eigenwaarde heb. Ik begeef mij nu op een onbekende zware moeizame weg, maar ik ga de uitdaging aan.

We konden met elkaar praten zonder elkaar aan te raken. Af een toe een voorzichtige knuffel en een zachte kus op de lippen. Dat hebben we maanden kunnen volhouden. Onze interesse kwamen overeen, en we wisselden verhalen uit wat we hadden gelezen in bepaalde boeken die we allebei mooi vonden.

Over erotiek praatte we wel over en de verlangens waren er ook. Maar dat konden we goed beheersen omdat we rekening hielden met onze partners. Maar op een gegeven moment werden we ook heel vrij door de telefoon. We hebben daarin momenten beleefd en zo intens zonder elkaar aan te raken. Het leek alsof we bij elkaar waren. Er zat zoveel meer gevoel ín dan wat ik gewend was. Zo veel meer…

Het zielsliefdegevoel is voor mij intens, warm, doet heel veel pijn omdat ik niet bij hem ben. Maar de liefde is er nog steeds.

We hebben geen relatie omdat hij rustig aan wil doen en er heleboel gebeurd is om onze contact te dwarsbomen door onze partners.
Het valt mij zwaar dat hij mij niet meer wil spreken of wil zien. Ik voel mij alleen zonder hem, maar ik moet zonder hem verder. Hij heeft mij geleerd dat je de liefde uit jezelf haalt en dat niets vanzelfsprekend is. Maar mijn liefde voor hem is nog steeds intens. Het waarom neem ik steeds met mij mee. Waarom zocht je contact en waarom stop je ermee… waarom heb jij mij uitgekozen?

Ik zou weer zo’n liefde willen. Dat je allebei van elkaar kan leren en het beste naar boven kan halen bij elkaar.

Door mijn ontmoeting met mijn zielsliefde werd ik enorm emotioneel afhankelijk van mijn liefde. Door dat hij het contact beëindigde zag ik in dat dit niet goed voor mij was. De pijn wat ik door de breuk ervaarde was slopend en confronterend. Ik kreeg het signaal hierdoor dat ik aan mijzelf moest en nog steeds moet werken. Liefde voor jezelf betekent ook liefde naar je toe trekken.

Mijn tips: Koester de momenten dat je samen bent met je zielsliefde. Het is voorbij voor je het weet. Dat is mij te snel gegaan.
Blijf dichtbij jezelf. Veel mensen begrijpen niet wat zielsliefde betekend. Je hoeft deze gevoelens niet altijd te delen met anderen.