S311. Mijn zielsliefde heeft ervoor gezorgd dat ik mijzelf heb leren kennen

Onbekend

Mijn zielsliefde is een collega van me. Voordat we samen startten met werken was er al een kennismakings mailcontact. Alleen in dit mailcontact was er al een onwijs grote klik. Ik denk dat dit van beiden kanten kwam, want we mailden en mailden maar door.

Ik voelde mij ontzettend euforisch. Het leek alsof ik de hele wereld aan kon. De maanden die volgden werd het contact op het werk alleen maar beter en beter. We smsten, msnden en praatten elke dag. We deelden liedjes samen. We hadden zoveel dingen die ons lieten herinneren wat we voor de ander voelden.

We hebben nooit een relatie gehad. Van beiden kanten durfden we nooit te zeggen wat we voor elkaar voelden. Het was allemaal zo ontzettend duidelijk dat wij voor elkaar waren (en zijn!) bestemd.

Ik ontmoette mijn zielsliefde een half jaar voordat ik een relatie kreeg, met mijn huidige partner, maar tussen mijn zielsliefde en mij was de hele situatie onduidelijk. Ik heb gekozen voor zekerheid en vertrouwen, wat ik vond bij mijn huidige partner. Mijn zielsliefde is altijd degene geweest aan wie ik dacht als ik ging slapen en als ik wakker werd. Hij is geen dag uit mijn hoofd geweest. Mijn huidige partner weet niets van mijn liefde voor deze zielsliefde.

Obstakels waren: onzekerheid; wat we van elkaar voelden en voelen.
Het voelen van een ontzettende klik.

Ondanks dat we elkaar nog op werk zien, spreken we elkaar al anderhalf jaar niet meer goed. Af en toe zijn er momenten dat we opeens een beetje contact hebben. De klik is er dan nog steeds enorm. Diep van binnen willen we samen en liefdesrelatie. We hebben allebei een partner momenteel.

De relatie die we nu hebben is collegiaal met af en toe momenten van totale herkenning en toenadering. Deze relatie is niet bevredigend. Ik mis hem in mijn leven, kan van geen enkele man houden. Ook hij zegt dingen tegen mij die niet kunnen wanneer je een relatie hebt. Hij zegt dat er onwijs veel chemie tussen ons is en dat we snel af moeten spreken. Hij lijkt al gekozen te hebben… als ik voor hem kies, maakt hij zijn relatie uit en kiest hij voor mij.

Mijn zielsliefde heeft mijn ogen geopend. Ik weet precies wat ik wil met mijn leven, voel mij bijzonder en heeft mij de lessen van het leven geleerd. Mijn zielsliefde heeft ervoor gezorgd dat ik mijzelf heb leren kennen.

Het meest bijzondere was voor mij: wij spraken elkaar na anderhalf jaar weer op een manier zoals dat vroeger ging. Daar kon je aan merken dat er niets is veranderd tussen ons… het gevoel is alleen maar meer geworden.

Het zielsliefdegevoel is onvoorwaardelijke liefde voor elkaar, hoe lang je elkaar ook niet ziet of spreekt.