S308. Een ‘spiegel’ die mij bewuster maakte

Onbekend

We ontmoetten elkaar via het werk. De eerste ontmoeting was tijdens een overleg. Ik zat tegenover mijn grote liefde en ik kon niet ophouden met kijken. Als ik denk hoe mijn grote liefde naar me keek, voelde ik herkenning. Maar zo gemakkelijk zal die dat hebben ontkend of verdrongen, puur uit angst om te voelen en gekwetst te worden

Het voelde als een oude bekende, terwijl het eigenlijk in het aardse leven geen bekende was. Zo tegenstrijdig. In de loop der tijd begon het gevoel sterker te worden, door meer tijd met elkaar zakelijk door te brengen. Die mooie ogen, sterk doch zo kwetsbaar. Levensverhalen deelde mijn grote liefde met mij. Voelde goed om te mogen luisteren en te leren kennen. Een half jaar later was er helaas een onderbreking vanwege een misverstand, dat heeft me veel verdriet gedaan. Het duurde even voordat er weer contact was. Maar toen er weer contact was, was ik zo blij.

De relatie was vriendschappelijk, als een maatje eigenlijk. Het is een leuke vriendschap, maar ik wil meer verdieping.

Mijn huidige lover weet dit niet. Ik weet ook niet of dit ooit wil delen, het zou te pijnlijk worden. Ik maak het dan nog liever uit, met een flauwe reden, hoe pijnlijk het ook zal zijn.

Mijn obstakels:
angst/twijfel dat mijn grote liefde nooit eerlijk zal zijn of dat mijn liefde beantwoordt zal worden. Angst om mijn liefde te uiten en te vertellen wat ik voel en wat mijn verlangen is.
Obstakels van mijn grote liefde:
Slechte ervaringen vanuit het verleden en in het heden en daardoor moeilijk te benaderen. Heeft een muur om zich heen.

Ik heb wel een liefdesrelatiewens, ik zie de tekens, maar toch de twijfel over wat mijn grote liefde nou wil. Dat zou ik zo graag willen weten, dan kan ik er wat mee.

Wat het mij heeft gebracht: Als een spiegel, omdat ik vergelijkbare eigenschappen zie, maakt het me bewuster. Om leuke dingen te doen in het leven, ervoor te gaan. Hoe belangrijk warmte, vertrouwen, liefde en gezelschap voor me is.

Het meest bijzondere waren de momenten dat ik het gevoel had, mijn grote liefde tegen te komen(visioen, voorgevoel, synchroniciteit of wat dan ook) en een paar ogenblikken later, was dat ook zo. Amazing. Spiritueel gezien is de liefde aanwezig en is dat altijd zo geweest.

Het zielsliefdegevoel is voor mij: Warm, hemels, krachtig, passie, verzorgend, liefdevol en nooit te vergeten.

Een nieuwe (ziels)liefde moet voor mij minstens zo mooi zijn, anders is het niet de moeite waard.

mijn twijfel, weet ik zeker dat het wat bijzonders zou kunnen zijn. Het is alleen best zwaar om te wachten op iets, waarvan je niet weet of het zal gebeuren, op een gegeven moment moet ik gewoon verder.

Mijn tip: Probeer door te gaan in het leven, ondanks de pijn.