S275. Het heeft me wil, zelfvertrouwen en kracht gebracht

N.

Ik kwam hem tegen op een feest 15 jaar geleden, ik woonde toen in het buitenland (mijn land van afkomst) en had een relatie die bijna uit was. Wij hebben elkaar uren in de ogen gekeken, het was donker en de muziek stond heel hard aan, na een tijdje gingen wij naast elkaar zitten op een tafel, wij bleven elkaar aankijken en glimlachen naar elkaar. Toen pakte hij mijn hand vast en hebben wij elkaar gezoend, heel lang en dat gebeurde zonder woorden.

Het was net alsof wij op een ander planeet waren, in onze eigen wereld zaten, niets meer bestond behalve wij en de muziek. ik merkte ook dat het ontzettend warm werd binnen daar in dat grote zal. Ik was mijn vrienden kwijt en het was net alsof een soort kracht van boven mij daar vast hield. Ik kon niet weg lopen. Het gevoel was fantastisch wij waren op slag verliefd zonder het te weten, de aantrekkingskracht was ongelooflijk sterk en ik had dit nog nooit meegemaakt en gevoeld.

Wij kregen een liefdesrelatie, ik ging terug naar mijn land (500 km verder), ik had zijn adres op een briefje gekregen, het ging uit met mijn toenmalige vriendje. Ik verhuisde en stuurde hem een brief. Een paar dagen later kreeg ik een antwoord. Twee volle pagina’s met een liefdesverklaring erin. Hij is jonger dan ik, ik had mijn twijfels en stuurde een brief terug omdat mijn leven binnen een paar dagen en in 1 klap verandert was. Hij antwoordde me een nog langere brief. Ik was echt onder de indruk hoe eerlijk en volwassen ik hem vond voor zijn toen 18 jaren oud. Ik besloot om naar hem toe te gaan, wij spraken af en ik nam de trein richting Nederland. Ik kon toen geen woord NL praten behalve dank je wel 🙂 Ik kwam aan en hij stond daar op mij te wachten op het perron. Ik ging zonder verwachtingen, meer in de spirit van “ik zie het wel wat daar gebeurt…”. Hij kuste me meteen, pakte mijn hand en zo gingen wij naar zijn ouders toe, hij woonde nog thuis. Ik kwam op het Hollandse platteland terecht, zijn ouders hadden veel huisdieren. Hij is kattengek en ik ook. Zijn ouders waren meteen open, gastvrij en vriendelijk, het klikte gelijk met hun ook. Wij hebben de geweldigste tijd gehad, ik was zelf verbaast hoe snel ik mijn ex was vergeten bij hem.

Het was gelukkig niet nodig om het mijn partner te vertellen omdat het net uit was met mijn partner van toen. Ik weet niet of hij dat had kunnen begrijpen, het overkomt je gewoon, zoiets kan je niet plannen, voorkomen, zien komen…

We hadden beide een ander cultuur, ander taal maar het is nooit echt een obstakel geweest. Obstakels waren wel de afstand, het gebrek aan geld vooral bij hem, dan het kiezen van verschillende paden en relaties met een ander (dat was ook geen obstakel om mekaar te kunnen zien).

Wij wilden niets, het gebeurde gewoon, het is iets wel een beetje angstig want het lijkt net alsof je geen keus hebt, natuurlijk heb je altijd een keus maar je komt er achter pas als het al te laat en raak is.

wij hebben nu weer contact. Onze verhaal is net als elke zielsliefde verhaal ingewikkeld, pijnlijk maar ook goddelijk… Ik kan niet zeggen dat het bevredigend is maar het is in ieder geval beter dan helemaal geen contact. Wij hebben het vaak uitgemaakt, meestal hij meer dan ik maar toen ik het deed, heb ik 9 jaar niets meer laten horen. Ik had ook gekozen voor zekerheid met een vaste relatie en een kind. Ik bleef over hem dromen en af en toe denken. Ik wilde weten hoe het met hem ging, en misschien onbewust of het gevoel er nog was..en ja hoor na 15 jaar en 9 jaar zonder wij elkaar hadden gezien, het was nog zoals de eerste dag (nacht)…

Het heeft me wil, zelfvertrouwen en kracht van boven gebracht. ik had al besloten om naar NL toe te komen, alleen, maar toen ik hem ontmoette is alles sneller gegaan en alles gebeurde binnen een jaar en toen stond ik in Holland, op kamer en binnen één jaar de taal geleerd. Maar ook hoe dit soort liefde ontzettend bijna ondragelijk pijnlijk kan zijn, wanneer het niet goed gaat zijn je hart en je ziel verscheurd! De eerste keer dat het uitging was ik er helemaal kapot van, alsof niets meer iets betekende en ik overleefde. Ik werd zelfs ziek, zo ziek van een dodelijk griep virus dat ik dacht dat ik dood ging. Ik was 10 kilo kwijt binnen 3 dagen. Het heeft maanden geduurde voordat ik weer een beetje mezelf was.

Het mooiste is die nacht wanneer wij elkaar hebben ontmoet en dat communiceren zonder woorden. Ook die keren dat wij elkaar weer zagen na heel lange tijd, alles verdween, bleven alleen hij en ik. Ook die keer dat wij elkaar 2 jaar niet meer hadden gezien. het was in september 1999, ik was op een feest geweest, zelfde locatie was ik hem ontmoette 3 jaar terug. Ik had niet echt aan hem gedacht en wist niet waarom ik zo een pest humeur had…
Ik kwam weer thuis en 3 nachten achter elkaar had ik over hem gedroomd. na de derde nacht pakte ik een pen en een briefje en zonder na te denken schreef ik hem een brief die ik naar zijn ouders stuurde. een paar weken later kreeg ik een antwoord. Ik zag de enveloppe liggen op de stapel, en voelde het in mijn hele lichaam. Ik pakte het in mijn hand vast en erkende zijn handschrift meteen! Ik moest naar buiten maar ging weer binnen om het te lezen. Hij schreef dat hij mij een paar weken terug had gezien, ik niet maar daardoor hem ik over hem gedroomd die nachten er na. onwerkelijk gewoon.

De liefde bedrijven ook echt prachtig. Erotiek was helemaal anders, ik heb met hem echt orgasmen gehad, nooit met een ander partner (wel plezier gelukkig). Het was ongelooflijk mooi en puur dat ik jaren geen seks met een ander heb kunnen hebben…

Mijn zielsliefde- liefde gevoel overtreft alles, het is het mooiste maar ook het pijnlijkste wat men ooit kan overkomen… het is tijdloos, puur, echt. Wanneer ik bij hem ben, voel ik me het gelukkigste en compleet.

Hij heeft het weer uitgemaakt een maand terug na de zoveelste keer, dat hij deze relatie wilde maar niet waar kon maken. Er gebeurde van alles in zijn leven, ook veel nare negatieve ervaringen die ik niet zal noemen uit respect voor hem. Het is net zo pijnlijk als toen, elke keer weer maar het vreemdste en bijzonder is dat ik geen negatieve, slecht gevoelens tegenover hem kan hebben. Omdat ik weet dat hij de waarheid verteld hoe moeilijk dat ook is om te accepteren. Ik blijf hopen en neem het met de dag ondanks dat gevoel van leegte en dat gemis…

Zoeken naar zielsliefde: diep van binnen hoop ik dat hij niet de “ware” is… als dat echt zielsliefde is waarom zoveel bloed, tranen en moeite voor niets? Maar ook weet ik dat hij..is het…the one.
Mijn tip: leer er van en blijft je intuïtie volgen en in de tekens geloven, they’ll show you the way