S215. Nu heb ik ervaren wat echte liefde is

Onbekend

Ik heb nu ervaren wat echte liefde is

Mijn zielsliefde heb ik zo’n twintig jaar geleden ondekt op een vakantie. De klik was er meteen zo hevig dat dat toen al onbeschrijflijk was, we waren beide vijftien en wisten niet wat ons overkwam. We zaggen elkaar alleen in de weekenden en ons hart brak altijd als de ander naar huis ging. een uur in de trein was een uur huilen tot je weer thuis was en aan de telefoon kon hangen om elkaar te horen. De zielsliefde was er van beide kanten zeer sterk.

De ervaring was zo intens dat het niet van deze aarde kon zijn. We wilden steeds bij elkaar zijn, praten, lachen, huilen, aanraken. Als het maar bij elkaar was.
Het was een liefdesrelatie die maar anderhalf jaar mocht duren. Daarna is deze beëindigd waarin we het beide super moeilijk hebben gehad.

Ik ben 5 jaar later ongeveer getrouwd met een lieve vrouw maar wist dat er op de wereld maar 1 rondliep die mij zielsgelukkig kon maken, het is hard gezegd maar mijn vrouw was dus tweede keus. Ik heb met mijn vrouw ook super tijden gehad maar het gemis aan mijn zielsverwant is altijd gebleven.

De obstakels in de relatie met mijn vrouw zijn degene die we allemaal in een huwelijk tegenkomen, eigenlijk niet echt super interessant want je hebt voor die vrouw gekozen en leert ermee om te gaan. Ja gaat jezelf veranderen ten opzichte van je gevoel wat je hebt. Om er iets van te maken.

Mijn zielsverwant is getrouwd en heeft een moeilijke relatie mede doordat zei zichzelf dus niet kan zijn. Ik ben getrouwd en ervaar precies hetzelfde. Moet steeds mijn gevoel aanpassen aan zoals de wereld het wil zien zo het hoort. Bevredigend is het voor beide dus totaal niet.

De zielsliefde heeft me veel pijn gedaan door het gemis. Wat heb ik eraan gehad, is dat ik nu ervaren heb wat echte liefde is en dat ik het pad met mijn huidige vrouw heb moeten belopen om me te brengen naar een punt waar ik nu ben.

Voor mij was het meest bijzondere dat we elkaar nu na zo’n 17 jaar weer hebben hervonden en het gevoel bij de eerste blik was precies hetzelfde als het gevoel wat we altijd hadden. We hebben de eerste keer veel proberen te zeggen over ons leven maar eigenlijk was dat niet nodig omdat we elkaar zo door en door kenden terwijl we elkaar al zeventien jaar niet meer gezien hadden. De aantrekkingskracht was zo hevig van beide kanten dat het moeilijk is om die te weerstaan. We hoorden van elkaar dat we al die jaren elkaar hadden gevolgd via het internet, wie doet wat wat zijn haar interesses zonder met elkaar te spreken, want we hebben dus beide een relatie.

Erotiek is er zeker weer geweest. al zouden we verstandig moeten zijn om het niet te doen is dat dus geen optie omdat de aantrekkingskracht zo hevig is dat het gewoon niet anders kan. Als we erotiek hebben is het alsof de hemel openspringt en alles geeft wat het in zich heeft. Zo intens zo heerlijk zo fijn. Nee nooit zo ervaren in een andere relatie. Dit is niet te beschrijven en dat is ook wat we steeds tegen elkaar zeggen. Het is niet van deze wereld. Het is alsof we echt helemaal in elkaar wegsmelten en het gevoel nog groter probeert te worden. Te eng voor woorden gewoon vooral omdat ik eigenlijk niet zo ben (dacht ik dus).

Het zielsliefdegevoel is met woorden niet te omschrijven, zal het proberen. Hemels, overweldigend, niet te bevatten, te groot om van deze wereld te zijn. Er moet iets meer zijn. Het is alsof we gewoon uit hetzelfde materiaal gesneden zijn en uit elkaar geweest zijn en nu weer totaal in elkaar passen als een puzzel.

Ik denk dat vele mensen niets begrijpen van wat voor gevoel wij samen hebben, puur de onwetendheid. De ervaring die ik heb met mijn zielsverwant is zo groots dat ik er alles voor over heb om haar gelukkig te maken, maar dat is dus blijkbaar niet moeilijk want het enige wat we hoeven te doen is bij elkaar te zijn. En dat zal natuurlijk obstakels met zich meebrengen maar dit is gewoon zo groot dat het onmogelijk is om het te weerstaan.

Mijn tip: Ga nooit opzoek naar je zielsverwant, als die er is komt die vanzelf en je weet door het gevoel wat je hebt dat het dan ook echt zo is.
probeer die zielsverwant nooit uit je gedachten te keren want dat zal je a: veel pijn bezorgen. en b: het zal niet eens lukken. Voor een maandje misschien maar dan toch zul je weer terug vallen in het gemis.