S137. Je leert jezelf opnieuw kennen

Jan

Ik was nog niet bekend met het feit zielsliefde. Doordat ik mijn zielsliefde ben tegengekomen, ben ik op het Internet gaan zoeken, en kwam op deze site terecht. Toen was het me meteen duidelijk, dat het mijn zielsliefde was. Ik heb het er met haar nooit over gehad. Ze zal het denk ik wel voelen, zonder dat ze weet dat het zielsliefde is.

Wij hadden allebei het geluk, dat we geen relatie hadden, toen we elkaar tegenkwamen.

Er is heel veel gebeurd. Ik heb haar ontmoet tijdens het WK Voetbal van 2006 in Duitsland, in Dortmund. We kwamen elkaar tegen in de eetzaal van de Westfalenhalle, waar een groot onderkomen was ingericht. We hebben een half uur zitten praten, meer niet. We hebben E-mailadressen uitgewisseld, en sindsdien hebben we dagelijks geë-maild, en later ook gechat. Ze woont in het Verre Oosten, dus we zitten een enorm eind uit elkaar. We hebben er meer dan een jaar over gedaan, om elkaar opnieuw te ontmoeten. De wens was er wel, maar diverse keren kwam er wat tussen. Deze zomer hebben we elkaar weer ontmoet, en binnen 2 dagen sloeg de vonk echt over. Hoewel het meer vuurwerk was, dan een vonk. De rest van de vakantie hebben we in een roes doorgebracht. Zonder door iets gehinderd te worden, konden we elkaars onvoorwaardelijke liefde ervaren. Dat is echt het mooiste wat je kan ervaren. We hebben niet eens zo veel gepraat, dat was ook niet nodig, we begrepen elkaar zo wel. We lijken in veel dingen op elkaar, ondanks de enorme afstand, de verschillende cultuur e.d. We houden allebei van stilte, zowel om ons heen als in ons zelf, we houden beide van dezelfde muziek, van sport, en we zijn allebei gek op ijs. Soms van die gekke dingen, die we ook gemeen hebben.

Deze 2 weken hebben op ons allebei een enorme indruk gemaakt. In november ga ik haar in haar eigen land opzoeken. Ons beider leven is totaal op zijn kop gezet. We voelen zo veel onvoorwaardelijke liefde voor elkaar, dat we die ook om ons heen uitstralen. En anderen merken dat. Ons leven zal nooit meer hetzelfde zijn. En het verrijkt ons gigantisch. Ik heb nooit geweten dat liefde zo sterk en zo mooi kan zijn. Ondanks dat we af en toe enkele hobbels hebben moeten nemen, ziet de toekomst er zonnig uit. We willen elkaar absoluut niet kwijt, al weten we nog niet hoe dat verder moet gezien de afstand. Maar dat zal de tijd leren. Loslaten is hier de enige oplossing.
We zijn allebei verschrikkelijk verliefd, en we willen elkaar nooit meer kwijt. Hoe het verder gaat zal de toekomst moeten leren.
Het cultuurverschil is hier en daar duidelijk merkbaar. Dat kan soms misverstanden geven, maar die hebben we altijd goed opgelost. Flexibiliteit, begrip en vertrouwen zijn hier de sleutelwoorden. Niets moet, en de ander mag er altijd zo zijn als hij of zij is. Niets is beter, het is hooguit anders. Met die houding kun je elk probleem te lijf.

Het gevoel van herkenning en aantrekking is zo groot, dat we daar niet om heen konden. Ook al duurde het een jaar, voor het echt zo ver was. Maar dat maakte het alleen maar mooier.
We hebben nu een liefdesrelatie, en die is zeer bevredigend. Op 1 ding na. We wonen 12 uur vliegen uit elkaar, dus bij elkaar zijn is heel moeilijk. Met E-mail, chat en telefoon overbruggen we de afstand en dat gaat na meer dan een jaar nog steeds heel erg goed.

Aan het leren kennen van mijn zielsliefde heb ik heel veel gehad. Ik heb ervaren hoeveel liefde ik voor een ander kan voelen, en hoeveel liefde iemand voor mij kan voelen. Je leert jezelf opnieuw kennen, van een kant die je nog niet kende. Maar die zo mooi is. Je leert dingen relativeren, je leert positiever naar dingen te kijken, en je leert echt genieten van kleine, simpele dingen.

Er zijn 2 dingen die heel bijzonder waren. Eerst het feit dat we maar een half uur hebben gepraat, en dat dat voldoende was, om het contact alleen via E-mail en chat, meer dan een jaar vol te houden, zonder dat bij een van beiden verslapping optrad.
Het 2e moment was 2 dagen nadat we elkaar opnieuw ontmoet hadden, en het vuurwerk ineens oversloeg, en we ons realiseerden, dat dit zonder 1 jaar E-mail en chat, nooit mogelijk was geweest.

De erotiek is zeker anders dan met andere partners. Het gevoel van samen één zijn is ongelofelijk sterk. Als we bij elkaar zijn, dan stralen we helemaal. Mensen om ons heen voelen dat. ‘s Nachts konden we moeilijk slapen, omdat wanneer we wakker waren, we zo innig dicht bij elkaar wilden zijn. Het laat al het andere verbleken.

Zoeken naar zielsliefde heeft geen enkele zin. Die vind je nooit met zoeken. Dat moet je overkomen.

Stel jezelf ervoor open, vertrouw op je gevoel en je intuïtie. Als je je zielsliefde ontmoet, weet je meteen dat het zo is. Als je twijfelt, is het niet zo. Want als het wel zo is, twijfel je niet. En geniet vooral van wat er is, en zoek niet vertwijfeld naar wat er niet is. Raadgevingen van anderen hebben meestal niet al te veel waarde, als ze het zelf niet ook hebben meegemaakt. Ga je eigen weg en geniet!!