S053. Ervaren wat onvoorwaardelijke liefde is, om in te zien dat ik zelf die liefde ben

Onbekend

Ik heb mijn zielsliefde ontdekt tijdens de eerste fysieke ontmoeting en het weer afscheid moeten nemen op die dag…. Ja we hebben beiden hetzelfde ervaren. Een samensmelting, thuiskomen, jezelf tegen komen, onvoorwaardelijke liefde, herkenning. Een heftig gevoel in mijn hart en maag, alsof je hevig verliefd bent, maar toch anders, alleen weet je het op dat moment niet.

We hadden een goede vriendschap!!! Een obstakel daarin was wel de afhankelijkheid van elkaar, remming in eigen ontwikkeling. We hadden geen liefdesrelatie-wens, misschien wel als we beiden geen partner zouden hebben. Maar in deze situatie absoluut niet. Omdat het als een goede vriendschap ook goed voelt. Ik ben getrouwd, en mijn man begrijpt het wel. Op dit moment is onze vriendschapsrelatie beëindigd, voor de ene zeer bevredigend en de ander een gemis, enorm gemis. Maar wel een bevestiging wat onvoorwaardelijke liefde is, omdat deze keuze toch aanvaard is.

Wat zielsliefde mij gebracht heeft is het ervaren wat onvoorwaardelijke liefde is, om in te zien dat ik zelf die liefde ben, en dat uit te kunnen stralen naar anderen. Mijn hart is geopend en ik weet wie ik nu ben. Het meest bijzondere vind ik het gevoel van altijd samen willen zijn, en fysiek de behoefte om elkaar te voelen. De herkenning, dat er nog iemand op deze aardbol is, die net zo is als jij. En dat er iemand bestaat die jou helemaal begrijpt. Het voelt als een geschenk, heel bijzonder. Een enorme dankbaarheid. Een gevoel wat er zelfs na de breuk is, en nooit meer verdwijnt.

Tot erotiek is het nooit gekomen. Ik geef wel toe, dat ik die behoefte wel gehad heb, en daar schrik je dan van omdat er al een partner in het spel is. Ik geloof zeker dat ik het intens zou ervaren, anders dan in mijn bestaande relatie.
Dat de relatie is beëindigd ervaar ik als positief omdat het nodig was om zelf verder te kunnen ontwikkelen. En we hebben elkaar geleerd wat onvoorwaardelijk is. Het blijft altijd in je hart aanwezig. De relatie is beëindigd door de andere kant, en ik heb het aanvaard. De echte reden is niet duidelijk. Maar ik weet zeker dat we elkaar weer zullen ontmoeten. Mocht de tijd rijp zijn om elkaar weer te ontmoeten sta ik daar voor open. Ik weet zeker dat ik klaar was voor deze zielsliefde, alleen de andere kant heeft er nog moeite mee, en is nog volop bezig met eigen ontwikkeling, vandaar de breuk ook.

Mijn tip; de emoties die vrij komen en ervaren worden tijdens zo’n relatie zijn erg verwarrend en zeer heftig.
En blijf bij je gevoel, en schaam je niet.
Dit alles wat je ervaart, is puur de onvoorwaardelijke liefde die je ervaart, in jezlef in de ander en in alles en iedereen