Q0478. Kan zielsverwantschap eenzijdig zijn?

Onbekend

Kan zielsverwantschap eenzijdig zijn? Is zielsverwantschap leeftijd gebonden? En kan het zijn dat ik het wel ervaar, maar de ander, veeeel jongere persoon niet?

Antwoord
De ziel is (leef)tijdloos, niet ervaringsloos. Ervaringen uit vorige levens slaat hij op.Zielsverwanten met verschillende leeftijden maakt niet uit,dus niet leeftijdgebonden; mijn zoon en ik zijn zeer nauw zielsverwant en we verschillen 34 jaar ,het vorige leven 18 jaar,d.w.z.aardse jaren,desondanks gaan we gelijkwaardig met elkaar om. Ik denk wel dat de ervaring anders kan zijn en dat de ene meer verwantschap voelt,zich daarvan meer bewust is, dan de ander.Tot die ander getriggerd wordt door iets,bijv. een gebeurtenis die hem/haar doet herinneren aan een gezamelijk beleefd fenomeen in een eerder leven,en dan komt die ander ook tot een (groter) besef van zielsverwantschap. (Onbekend)

Reactie
ik stelde de vraag en wil graag nog wat toevoegen: als ik aanneem dat het ook in mijn geval tweelingzielen betreft (ik ben daar nl. nog niet zeker van ondanks het feit dat ik van mijn leven nog nooit zo’n sterke en diepe emotie en vooral enorm gemis heb ervaren) dan is mijn tweelingziel 16 en ik ben 41………… en hij heeft geen idee. In ieder geval ontwijkt hij mij op alle fronten. Ik ben door mijn emoties volledig omver geblazen en weet eigenlijk niet goed hoe ik hier mee om moet gaan. Het is zo intens en enorm wat ik voel….. Het zou zo fijn zijn als andere mensen soortgelijke ervaringen hebben en die met mij zouden willen delen. Het weet dat ik moet loslaten maar dat is ZO moeilijk…(Onbekend)

Antwoord
Da’s mooi maar… hoe weet je dat zo precies van je zoon en jij? via iemand anders of voelen jullie dat?(Onbekend)

Antwoord
Mijn zoon en ik hebben nauw samengewerkt in de tweede wereldoorlog.Hij als financierder van het verzet, ik als koerierster. Zulke sterke herinneringen komen boven nadat je je tweelingziel ontmoet.Dan ontwaakt de kundalini en daarna gaan stukjes uit vorige gezamelijke levens 1 voor 1 door de wasmasjien, worden opnieuw beleefd als het ware.Tenminste bij mij, en dat bepaalt de band die wij hebben in dit (en het daaropvolgende ?) leven.Dingen uit vorige levens krijg je in stukjes in een volgend leven weer terug in bijv. patronen in de familie, en ook carriere.Hij moest dingen uit mijn leven overdoen en ik moest wat van hem overdoen en zo werkten we weer samen,maar dan voor iedereen en niet voor een speciaal doel.Ook vonden er verzoeningen plaats met de toenmalige vijand, in de vorm van vriendschappen,daaraan kan je het ook zien,dus de keuze van vrienden.(Onbekend)