Q0462. Verlaten?

Onbekend

Ik weet zeker dat de persoon die ik ontmoet heb mijn zielsverwant is. Ik kwam hem tegen via internet, hij woont in Limburg, ik bij Amsterdam. Onze ouders komen allebij uit Kroatie en Bosnie, zijn allebij gevlucht voor de oorlog, wij beiden zijn allebij in Duitsland geboren en zijn allebij op ons 5e naar Nederland gekomen. We hebben zo veel gemeen, dezelfde gedachtes, gevoelens, interesses. Alles was beeldig, maar hij kan het niet aan omdat we zo ver weg wonen. Hij is 18, ik 16. Natuurlijk zou je dit kunnen beschouwen als onzinnige kinderliefde maar je kunt niet om het gevoel van onvoorwaardelijke liefde heen. Hij wil onze relatie stop zetten omdat we zo ver weg wonen, maar ik kan het niet aan.. Wat moet ik doen?

Antwoord
Internet brengt mensen bij elkaar en als het zo bedoeld is, dan houdt het ze ook bij elkaar. Het leuke van internet is dat het geen benul van tijd en afstand heeft. Wij mensen helaas nog wel. Al wordt dat door internet steeds minder.Dus ja dit is mijn tip: leef een beetje als internet, ik zou een beetje afstand nemen. Op een gegeven moment houdt hij het niet meer en wordt hij weer nieuwsgierig naar jou. Naar je liefde, je leuke dingen, alles wat bij jou hoort.Je bent tenslotte zielsverwant zeg je. En als ik het zo lees dan lijkt het er ook op. Gek zo’n afstand,er rijden dagelijks velen voor hun werk zo’n afstand heen en weer. Dat moet toch figuurlijk te overbruggen zijn. Houdt moed. Je kunt voorstellen om ( heel romantisch) gewone brieven te schrijven.Dat is minder heftig misschien. Het geeft nog steeds een kick als er dan iets op de mat ligt.En je kan erin stoppen wat je wil.En elkaar 1 keer per maand bellen.Dat zou ik hem voorstellen.(Onbekend)

Antwoord
Wat is ver weg? Dat stukje is toch te overbruggen, misschien is hij er bang voor. maar hou contact met elkaar,en nee het hoeft geen onzinnige kinderliefde te zijn.. dat werd mij ook eens gezegd; “geen hand vol maar een land vol”… nou echt niet, als je voelt dat dit hem, de ware, is, geef niet op! Hou contact via mail of wat ook, als het echte liefde is dan komt het goed..ga geen heel leven leven voordat je beseft dat dit hem eigenlijk was, want dan is het zo moeilijk om het te veranderen, zoek het uit wat je samen hebt..maar laat jullie liefde niet zomaar gaan. Maakt hij de keus wel om je te laten gaan, respecteer het ,want misschien is hij nog niet zover, moet hij (en misschien jij ook)eerst nog andere dingen meemaken voordat hij zover is. En als jullie wel voor elkaar bestemd zijn dan gaat god/universum echt voor je werken..misschien niet meteen , maar wel als jullie er allebei klaar voor zijn.(Onbekend)

Antwoord
Misschien heb je hier wat aan,in de I ching staat het volgende: Als je je paard verliest, loop het dan niet na; Als het bij je hoort komt het vanzelf terug. Uitleg: Bij beginnend contrast mag men de eenheid niet willen forceren; daardoor zou men slechts het tegendeel bereiken, evenals een paard zich steeds verder verwijdert als men het naloopt. Is het ons eigen paard, dan kunnen we het rustig laten lopen, het komt vanzelf terug. Zo komt ook een mens die bij ons hoort maar zich tengevolge van een misverstand tijdelijk van ons verwijdert, vanzelf terug als men hem maar laat begaan.(Onbekend)