Q0334. Rouwproces. Wie herkent dat?

Onbekend

Ik heb mijn zielsliefde van de een op de andere dag nooit meer gezien. Ik kan hem niet loslaten na 7 jaar, helpt het in het rouwproces als ik echt persoonlijk afscheid van hem neemt? Verlicht dat de pijn en het verdriet? en zou ik er dan wat makkelijker mee om kunnen gaan? Ik heb het gevoel dat ik al 7 jaar in een rouwproces zit, herkent iemand dat? Zielsliefde loslaten voelt als in een rouwproces zitten waar ik niet meer uitkom.

Antwoord
Ik zit niet precies in de zelfde positie als jij maar ik kan me er heel veel bij voorstellen. Ik heb mijn soulmate 4 jaar geleden ontmoet en hij durft geen nieuwe relatie meer aan, dit door onverwerkte gevoelens uit zijn verleden. Ik zie hem zelden, langste periode is zelfs een jaar geweest. Even terugkomend op jou vraag. Ik denk niet dat je echt afscheid kan nemen van je soulmate op welke manier dan ook. Die persoon zit zo diep in je hele systeem dat je dat denk ik nooit (helemaal) los kan laten. Soulmates blijven elkaar volgens mij in elk leven weer terug vinden, wie weet komt het goed in een volgend leven. Heb je nu niks aan dat begrijp ik heel goed, maar het is iets waar ik wel over na denk. Ik ben 54 en als het niet goed komt tussen mijn soulmate en mij weet ik dat ik hem in een volgend leven vast weer zal vinden en hoop dat het dan wel wordt wat ik zo graag zou willen! Heel, heel veel sterkte!(CS)

Antwoord
Ik herken het rouwproces helemaal. Het doet werkelijk lijfelijk pijn om de persoon waar je zielsveel van houdt niet bij je te kunnen hebben. Wanhoop, diep verdriet, hartzeer…. noem het maar op, ik herken het allemaal. Maar volgens mij is het zo, dat als we niet kunnen/willen accepteren dat onze zielsliefde geen deel meer uitmaakt van ons leven, het de pijn alleen maar erger en dieper maakt. En zo groeien we niet. Zo blijven we hangen in een situatie die niet progressief is voor de groei van de ziel. Je wilt het niet horen maar het is tevens de bedoeling dat je ziel groeit van deze ervaring. En bedenk, dat het helemaal niet gezegd is dat je mekaar niet weer zal ontmoeten. Maar zolang jij niet verder groeit maar stil staat, zal dat moment echt niet sneller dichterbij komen. Luister naar je innerlijke stem en naar je gevoel, dat zal je in de toekomst vertellen wat je moet weten. Focus je daarop in plaats van op het missen. Ik weet uit ervaring dat dit heel moeilijk is, ik zit er zelf midden in, maar echt, als je het echt wilt en goed je best doet, lukt het je!!!! En dat geeft je rust. En die heb je nu eerst nodig. liefs. (Onbekend)