Q0317. Universele liefde? Toch houd ik meer van mijn tweelingziel die mij liefde geleerd heeft?

Onbekend

Hoe kan het dat je toch niet genoeg meer hebt aan “gewone”liefde, als je je tweelingziel hebt gevonden en daar na jaren van bewustzijns-ontwikkeling graag bij wil zijn. De gewone liefde is toch ook liefde? moet je daar dan meer van gaan maken omdat je toch van alle mensen eigenlijk houdt? (of zou moeten houden) Ik vind die liefde niet in de ogen van mijn aardse partner, maar wel in die van mijn tweelingziel. Dan wil je toch eigenlijk alleen nog maar bij je zielsliefde zijn?? Ben je niet geroepen om samen met je tweelingziel licht en liefde uit te stralen naar de wereld, door die liefde te leven en te beleven. Nu blijf ik vast zitten in mijn eigen kleine kringetje omdat ik die liefde niet bij mijn eigen partner vindt..het werkt verlammend soms,terwijl als je zielsliefde in de buurt is dan straalt de liefde ervan af en krijgt iedereen om ons heen daar energie van. moet je dan niet kiezen voor die echte, pure liefde..?

Antwoord
Ja inderdaad je moet kiezen. Jullie zielen/wederhelften (of hoe je het wil noemen als je werkelijk TZ bent van elkaar)willen maar 1 ding en dat is EENHEID.Bij iemand anders hoe leuk en waardevol ook,vind je slechts een GEVOEL van eenheid,de ziel die wordt daar enorm onrustig van die wil die eenheid,en houdt geen rekening met de wensen en angsten van ons ego. Ikzelf heb afscheid genomen van het idee om ooit nog een andere partner dan mijn (getrouwde) TZ-partner te hebben we hebben geen fysieke relatie alleen op zielsniveau communiceren we en er kwam een enorme gemoedsrust over mij heen ik heb mijn wederhelft beloofd geen “surrogaat”: meer te willen en dat ik hem nooit bedrieg; let wel:ik heb het over de ziel niet over de persoon(Onbekend)

Antwoord
Hoe bedoel je dat verschil tussen niet bedriegen van de ziel ? als je de persoon bedriegt, bedrieg je toch ook zijn ziel!(Onbekend)

Antwoord
Neen dit moet je universeel zien.De persoon d.i. bezitter van mijn zielehelft, kan ik al niet bedriegen want die zit in een huwelijkse relatie,reeds voor wij elkaar ontmoetten.Het begrip bedriegen moet ook niet letterlijk genomen worden eigenlijk,een beter woord kan ik echter niet zo snel vinden.Eigenlijk hebben we dit leven niet zoveel met elkaar,we gaan a.h.w.vreemd met anderen.Want tweelingzielen hebben een universeel “huwelijk” m.a.w. we waren al “getrouwd”!En dat is wat de ziel voelt,reeds voordat beide personen als Jantje of Marietje of weet-ik-wie incarneerden.Ook al zou ik weer een relatie met iemand krijgen,mijn zielehelft moet ik blijven doorseinen dat ik contact hou,zoiets maar dan sterker dan de belofte die je doet aan een persoon.(Onbekend)

Antwoord
Maar als je die eenheid dus beleeft met je partner dan bedrieg je toch je ziel en dus ook je andere helft, want dan zoek je die eenheid met een ander en daar word je dan toch onrustig van? ik heb het dan over de intieme liefde die je met elkaar deelt , dat wil dan toch niet meer, ik ben daarna dan ook verdrietig die keren dat ik het nog wel wilde , dus dat heb ik opgegeven. Als je intiem bent dan deel je je ziel met iemand, anders is het alleen maar “gewone sex”. Dan zit je TZ in je gevoel en is het alsof hij erbij is, Je moet kiezen zeg jij, maar dat doe je dan toch niet als je toch een andere partner neemt of houdt dan je wederhelft/TZ. Dat is voor mijn gevoel een beetje het midden en de beide einden willen. èn je partner èn je zielehelft te vriend houden.(Onbekend)

Antwoord
Het is net andersom Mijn ziel deel ik met TZ anders was het niet mijn TZ dus mijn ziel deel ik niet met partner dat kan niet eens!Maar daarom kan je nog wel intiem met je partner zijn en al helemaal als het een zielemaat (soulmate)is.Dat hangt af van de bestemming die jij en je TZ voor DIT LEVEN hebben.Er is verschil tussen sex en je ziel delen met iemand dat laatste is vele malen intiemer dan sex of eten.Als iemand tegen mij een opmerking maakt dat mijn TZ vast wel 1 x per dag “langs komt fietsen in mijn hoofd” dan kost me dat wel een week om ONZE ziel gerust te stellen,dat we 24 uur per dag samen zijn en dat “ze” niet beter weten(Onbekend)