Q0260. Waarom ben ik zo bang?

Onbekend

Ik vraag me af waarom ik zo bang ben voor deze gevoelens. Ik heb mijn gevoelens erkend, ik heb ze aan mijn zielsliefde bekend. Het is moeilijk omdat zij een gezin heeft en getrouwd is. We zien elkaar ook nauwlijks. Maar dat vind ik eigenlijk nog niet eens zo erg want het gaat erom dat zij gelukkig is. Het contact tussen ons voelt heeel heftig. Ik bedoel.. ik voel haar soms heel erg heftig.. en dan ook nog eens mijn eigen gevoelens erbij het voelt Heel diep, het lijkt steeds dieper te gaan. Nu is het zo dat ik wel mijn gevoelens aan haar bekend heb gemaakt, alleen dat zij nogal wazig is over haar gevoelens. Volgens mij weten we allebei niet wat we met deze situatie aanmoeten. Ik word gek. Ik zou vandaag eigenlijk naar haar toegaan, maar op het moment dat ik deze afspraak met haar maakte raakte ik in paniek. Mijn lichaam begon te trillen en heb toen de afspraak afgezegd. Waarna ik uiteindelijk weer heel erg spijt voelde dat ik afgezegd had, juist omdat ik haar ook zo mis. Al! leen ik weet niet wat ik met deze gevoelens aanmoet. We hebben er ook nog nooit in het echt over gesproken, alles is via de mail gegaan. Het feit dat wij geen relatie kunnen hebben heb ik geaccepteerd en losgelaten. We zijn beide een individu. En het kan dus nooit wat worden. Er zit een groot leeftijdsverschil tussen ons, ze heeft een gezin, en daarnaast zijn we beide een vrouw, dat voor mij geen punt is, maar voor haar misschien wel heel nieuw is omdat ze volgens mij niet eerder liefde heeft gekoesterd voor een vrouw. Maar ik verlang ook zo naar een samensmelting! Terwijl het niet kan. En al zou het wel kunnen ik ben er alsnog heel bang voor omdat het een heel heftig iets is. Ik word gek van deze gevoelens want ik weet niet wat ik er mee moet. Ik merk dat we niet los kunnen komen van elkaar, althans we kunnen elkaar wel loslaten maar het contact niet verbreken. maar waarom ben ik ( die juist altijd zich helemaal vol in de liefde stort en nergens bang voor is) juist zo bang ! voor deze gevoelens, ik vind het zelfs eng. Niet de intensiteit ervan, wel de gevoelens zelf die ik voel.. En wat moet ik met deze situatie ?

Antwoord
Ik weet precies wat je voelt en doormaakt, Deze liefde gaat heel diep,heel diep! vijf jaar geleden overkwam het mij ook,mocht ik ook van deze liefde proeven. Het gevoel voor deze persoon zit bij ons beide nog steeds heel diep. veel ups en downs gehad samen. samen naar de sterren en samen naar de afgrond gevlogen. Ik ben getrouwd ,dat was het obstakel. Ik had alles voor deze persoon over,ben daarin ook heel ver gegaan,heel veel over me eigen grenzen heen gegaan,veel getolereerd,vergeven,en weggepoetst. tegen beter weten in,moet ik zeggen. want diep in me hart,weet ik,dat ik daarin verder ben gegaan,dan goed voor me was. het gevoel voor deze persoon zit gewoon ontzettend diep bij mij. Wetende dat we allebei verder moeten met ons leven. Na dat we uit elkaar zijn,ben ik mijn zelfbeeld alles kwijt geraakt.ben daarin mezelf volledig kwijt.dieper dan dieper gevallen. Nu is de tijd,dat ik mezelf op moet rapen.en heel hard aan mezelf moet gaan werken ,om er weer bovenop te komen. zodat ik er weer sterker uit kom de nieuwe en verbeterde versie van mijn ikje. Als ik in de spiegel kijk ,weet ik dat ik mijn authentieke “zelf “terug moet vinden, die zit nog wel van binnen, Ik moet haar alleen weer zien te bereiken. En proberen het licht en de kracht weer te vinden. Hij die mij kon terug brengen naar mijn ware ik. Ik moet nu leren ,weer op eigen benen te gaan staan.na al die 5 jaar.van energie geven, ik ben leeg en uitgeput. Deze liefde had ik nooit willen missen, ook al had ik het geweten van de pijn. Dan was ik er nog voor gegaan. Voel me heel erg in de steek gelaten, terwijl ik in mijn hart weet, dat het niet zo is. wederzijds respect en vertrouwen.(Onbekend)

Antwoord
Emotioneel ga je ver ,juist omdat het je zielsliefde betreft”ziel het woord zegt het al” Daar doe je alles voor. Je weet dat je dit gevoel nooit meer bij en ander krijgt. Ik vind je een kanjertje. En wens je heel veel kracht.(Sofie)

Antwoord
Ondanks dat het idd heavy is…en je vele emoties ervaart..zou ik het absoluut niet gemist willen hebben….ben zeer dankbaar dat het mij gegeven is..hoe pittig de les ook is… want ondanks alles….onze zielen weten en voelen…die hebben geen strijd en zijn verbonden. This onze aards leven die door de bewustwording heengaat..en hiermee om moet gaan. En dat heb ik het er wel over..want het heeft me ook een enorme verrijking gegeven. En maakt me uiteindelijk wie ik ben. Totale overgave is inderdaad heel heftig in een ziels relatie. Het is heaven and hell. Zielsliefde gaat inderdaad heel wat dieper dan een normale aardse’romantische liefde’, Nooit geweten dat je zoveel van iemand kan houden.(RL)

Antwoord
Het zielsliefdegevoel is voor mij ook heel intens, onbeschrijfelijk. Emoties die ik nog nooit heb ervaren komen er nu uit. Tip:Schrijf je gevoel op. Je kunt het niemand anders uitleggen hoe je je voelt behalve aan je zielsliefde, soms lukt dat niet. Je zult zien wat er loskomt. Tranen van verdriet maar ook van vreugde en geluk omdat je je zielsliefde hebt gevonden.(Onbekend)

Antwoord
Ik herken alles ook ik ben getrouwd en heb een relatie gehad met een vrouw zoooo bijzonder,maar op een of andere manier kan ik niet kiezen,maar los laten kunnen we elkaar ook niet ik denk elke dag aan haar en ik weet zij ook aan mij spreken we elkaar weken niet het is goed ik ben toch wel bij haar en anders om ,af en toe smsen we heftig,ik droom ook van haar maar als ze dan weer dichtbij kom duw ik haar toch weer weg maar wil haar niet uit mijn leven (Onbekend)

Antwoord
Soulmate. Wij hebben bij elk aards leven een hoofddoel en vele subdoelen die we ons zelf stellen en waarbij wij aan het werk gaan in een nieuwe incarnatie. Deze blauwdruk zien wij, voor wij weer een nieuw leven in gaan. Bij dit nieuwe leven horen ook de mensen die wij gaan ontmoeten, om deel uit te maken van de invulling van die doelen. Uiteraard hoort het aangaan van een relatie daar natuurlijk bij met als de belangrijkste vorm: de liefdesrelatie. Door deze hernieuwde ontmoetingen in een aards zijn kan het dus voor komen dat we iemand tegenkomen waarbij we direct dat gevoel krijgen elkaar al langer te kennen.onze soulmate,die ene, We voelen een gelijke energie en de uitwisseling verloopt transparant: een intimiteit ontstaat. Dit afstemmen op elkaar is het richten van het wederzijdse trillingsgetal. Deze herkenning veroorzaakt het ontstaan van een vriendschaps- en/of liefdesrelatie. Eigenlijk herken je op dat moment je ‘Soulmate’, of wel je ‘zielenmaatje’. uit een vorige leven,Let op, (het gaat hier niet om je tweelingziel! )Liefdesrelaties die ontstaan uit een Soulmate of wel je zielenmaatje hebben vaak een duurzaam karakter, maar ze zorgen er meestal voor dat wij ons in die relatie vanuit een spiritueel kader gaan afvragen waarom we elkaar op deze manier in dit leven zijn tegengekomen en wat we met elkaar hebben uit te werken. Je kunt door goed te associëren inzicht krijgen waarom die directe herkenning er is met die ander. De conclusie dat je elkaar uit dezelfde zielengroep (of zielengroepen waarin je eerder hebt vertoeft) (her)kent ligt dan voor de hand. Het moge duidelijk zijn dat, op weg naar die ene en intense relatie, we voor heel veel hobbels staan. Ik wil je waarschuwen (en ik weet hoe moeilijk dit is) maar probeer je vrouw niet voor een keuze te zetten tussen hem of jou. Uit ervaring weet ik, dat je partner haar zielsliefde nooit zal laten vallen. Dit gevoel is voor haar/hem zo enorm sterk, dat het voor haar/hem onmogelijk is om een keuze te maken tussen gezin en zielsliefde. Het grote probleem bij een zielsliefde-relatie waarbij ook nog een aardse relatie is, is het feit dat gevoel en verstand met elkaar in conflict zijn. dat ze voor jullie allemaal kiest ook eigenlijk het echte ware antwoord. Zoals ik eerder aangaf heb je het verstand, dat duidelijk voor jou en jullie kinderen kiest. Dan heb je het gevoel, dat duidelijk voor hem kiest. Een volledig mens gebruik zijn / haar gevoel en verstand samen. Zij gebruikt op dit moment haar gevoel en het verstand, waarbij ze in conflict zit. Dwing je haar tot een keuze, dan vraag jij haar eigenlijk te kiezen tussen haar gevoel en haar verstand. Dit is een onmogelijke keuze.(Onbekend)