Q0254. Stopt het leven na een zielsliefde?

Onbekend

Zoals een auto op benzine loopt,zo lopen wij op liefde. Zoals een auto niet zonder benzine kan, kunnen wij niet zonder onze zielsliefdes. Dan kunnen we ons toch ook afvragen hoe moet die auto die benzine in zich zelf zoeken? Die auto mist zijn benzine, die bij hem hoort. Die auto zal nooit meer verder kunnen rijden. zo als die auto reed,zal het nooit meer het zelfde worden(zonder benzine). zelfs op diesel of gas zal ie het niet doen. precies zoals wij nooit meer gelukkig zullen worden zonder onze zielsliefde.

Antwoord
Het zal nooit meer het zelfde worden als “voor” dat je jou Zielsliefde ontmoete,deze liefde gaat zo diep,dat je hele leven 160 graden draait,niet alleen het leven maar ook jij zelf. Toen ik mijn tweelingziel ontmoette kón ik onmogelijk bij mijn echtgenoot blijven. Het voelde als zelfverloochening. Ik weet dat er heel wat mensen hier anders denken over ‘je zielsliefde ontmoeten en bij je partner blijven’ dan ik. Elke keer als ik naast mijn echtgenoot lag dan dacht ik ‘wat doe ik hier in godsnaam, ik hou helemaal niet meer van deze man’. Ik geloof namelijk dat je je tweelingziel pas ontmoet als je huwelijk al in fase zit van op sterven na dood want anders zou je er bij voorbaat al niet eens voor openstaan. Ik ben dus gescheiden omdat ik mijn intense liefde voor mijn tweelingziel als verraad naar mijn partner zag. Wij zorgden voor de kinderen, maar van een liefdevol huwelijk was geen sprake.In het boek van Patricia Joudry en Maurie Pressman staat letterlijk: ‘De vereniging tussen tweelingzielen is een liefdesverbintenis in haar volledige betekenis; ze zijn onsterfelijke geliefden’. Dáárom kun je je huwelijk en de ontmoeting met je tweelingziel – in mijn op! tiek- nóóit los zien van elkaar. Wat ik denk is dat mensen gewoon báng zijn voor deze liefde, er daarom voor wegrennen, de confrontatie niet aandurven en daarom maar zeggen, je moet loslaten want dat is de bedoeling. Nou, nee hoor, de bedoeling is wel degelijk dat je de mogelijkheid hebt om met je tweelingziel samen te leven, het wordt je namelijk van boven gegeven. Het enige wat je moet doen is die éne kans die je in je leven krijgt met beide handen aangrijpen want hij komt namelijk nooit meer! Angst is zo’n slechte raadgever, maar de meeste mensen laten zich erdoor leiden. Bij mij was het zo dat een medium mij vertelde dat zijn gidsen met hem bezig waren, dat hij al lichamelijke klachten begint te krijgen. Maar hij wil (uit angst) niet luisteren en blijft star in dat (slechte) huwelijk zitten. Misschien zal ik ooit weer iemand ontmoeten, maar dat zal nooit een tweelingziel zijn, het gevoel zal nooit hetzelfde zijn. En de kans is zelfs heel groot dat ik besluit om alleen te blijven. Dat is voor mij op dit moment nog de meest aantrekkelijke o ptie want een ontmoeting als deze hakt er behoorlijk in qua gevoelsleven, daar moet je eerst weer helemaal van los komen.(Lilian)

Antwoord
Een soulmate daar weet je het van als je diegene bent tegen gekomen. het is moeilijk te beschrijven het heeft in ieder geval geen donder met de zelfde idealen, dromen of andere ingestemd heden te maken. Intellect en voorkeuren kunnen ook heel erg uit een liggen. Het is een band die kruipt waar hij niet gaan kan. Ook al heb je geen relatie met die gene of zit er veel tijd tussen de laaste ontmoeting en heden. Als je na 7 jaar elkaar weer ziet zal dat speciale gevoel er nog steeds zijn, een gevoel wat niet te evenaren is met welke vorm van verliefdheid dan ook. Ik ben het met Lilian eens,hoe kan ja na z,on gebeurtenis (na je zielsliefde jaren )nog bij je partner blijven? Er zal altijd iets blijven broeien van binnen.Je houd niet alleen je partner voor de gek maar ook jezelf. Waarom is Angt zo Angstig om keuzes te make(Onbekend)