Q0253. Is het mogelijk om vrienden te blijven?

Onbekend

Ik vraag mij af,of wij door kunnen gaan als hele goede harts-vrienden. Door dat wij getrouwd zijn is een liefdesrelatie niet mogelijk. Is het mogelijk om vrienden te blijven,daar we toch bij elkaar kunnen zijn,en elkaar kunnen helpen ,waar nodig is? En is het verraad als we het niet tegen onze echtgenotes vertellen?

Antwoord
Ik denk dat het moeilijk zal worden om vriendinnen te zijn, als de liefde namelijk zo diep zit. Maar zeker niet onmogelijk. Ik zit nu in eenzelfde situatie, zij is ook getrouwd, en heeft een gezin. Dus nu maar vriendinnen blijven. Je moet gaan kijken wat je echt wilt. Het is heel moeilijk om iemand los te laten, waar je zo een diepe liefde voor koestert. Dat ervaar ik nu ook, maar ik heb geaccepteerd dat het alleen vriendschap kan zijn, hoeveel ik ook naar haar verlang. Ik wil haar niet beperken in het geluk, door haar te laten kiezen. Ik wil dat zij gelukkig is..En ik heb opzicht vrede hiermee. Jij moet gaan kijken wat jou gelukkig maakt. Ik zei precies de zelfde woorden tegen haar, vrienden maar dan net een beetje meer, elkaar helpen daar waar nodig is. Ik denk dat je eerst moet gaan accepteren dat het geen liefdesrelatie kan zijn, (wat natuurlijk wel kan maar dan moet je het huwelijk opgeven) en vanuit daar verder werken. ik denk ook niet dat je te veel vooruit moet willen kijken. Want dat kan ook niet bij zo een liefde.. Laat alles over je heen komen, geniet ervan. Ik weet niet of je je man bedriegt, ik denk dat dat voor jou zo voelt omdat jij weet dat die gevoelens voor haar meer zijn dan alleen vriendschap.. Je moet ook beseffen dat de liefde die je voor haar voelt, geheel buiten het feit staat aan wat je voor je man voelt.. Zielsliefde.. dat is er gewoon.. Ga die twee liefdes als apart beschouwen, want uiteindelijk kan je die twee liefdes ook niet met elkaar vergelijken.. Ze staan los van elkaar. Als ik kijk naar mijn vorige verliefdheden, zijn die heel anders dan wat ik voor deze vrouw voel.. Ik kan ze ook niet met elkaar vergelijken, dus probeer ik dat ook zo min mogelijk te doen… Ik zou zeggen geniet er van, en uiteindelijk vind je de oplossing in jezelf. En durf objectief en echt naar je gevoelens te blijven kijken. Blijf je bij je man omdat je ook echt gelukkig met elkaar bent van hem houdt en niet zonder hem wilt ??? Of ! blijf je bij je man omdat je de stap niet durft te nemen, terwijl je eigenlijk voelt dat je alleen met haar je liefde wilt delen??.. ik wens je veel succes.. Liefs(F)

Antwoord
Vrienden blijven ,lijkt mij onmogelijk. Er zal altijd wederzijdse jaloezie zijn. Doordat deze liefde zo ontzettend diep zit. En de partners zullen hier ook niet mee kunnen leven. Er zullen altijd mensen zijn,die deze vriendschap uit elkaar drijven en het degene niet gunnen.(Onbekend)

Antwoord
Ja het is mogelijk om vrienden te blijven, want in zielsliefde bestaat geen jaloezie.(Onbekend)

Antwoord
Afkicken van je zielsliefde en dan? Hij heeft me al meerdere keren gevraagd of ik wil dat we geen contact hebben, of dat het beste voor mij is. Maar we kunnen het allebei niet loslaten, elkaar niet loslaten. Hij wil doen wat het beste voor mij is. Maar ik kan niet doen wat het beste voor mij is. Het is zo ontzettend moeilijk. Ik wil hem en het verdriet loslaten, maar ergens wil ik dat ook niet. Want loslaten betekent onvermijdelijk een verwijdering van hem, van wie ik zoveel hou….. En hij kan het ook niet… Ik weet echt niet hoe het nu verder moet…(Onbekend)