Q0220. Is iemand ooit rustig geworden, nadat je afstand nam van je zielsliefde?

Onbekend

Nadat je afstand moest/nam nemen van je zielsliefde, zijn er mensen die daarna nog gelukkig zijn geworden met een ander? Kon degene jou die rust terug brengen? Was de liefde net zo diep als je met je zielsliefde?

Antwoord
Ten eerste heb ik ervaren dat je geen echte afstand van je Zielsliefde kan doen… Als je al een poosje denkt dat dat zo is…, dan kom je na een tijdje tot de ontdekking dat het ZielsLiefde-gevoel er allemaal nog gewoon zit in je hart: je hebt het weggestopt… om verder te kunnen met je leven en niet contant met die pijn en dat verdriet te hoeven worden geconfronteerd. Ik heb nu iemand ontmoet die in dezelfde situatie zit als ik en ik ontdek tot mijn verbazing dat we elkaar liefde en aandacht kunnen geven… op dit moment, in de wetenschap dat er iemand anders is in ons leven waar we de diepe ZielsLiefde voor voelen… Waarschijnlijk door de unieke combinatie van ons samen kunnen we voor dit moment van en met en bij elkaar genieten en ook van elkaar houden… maar we weten dat die ene heel speciale liefde heel diep bij ons is.Ik zie dit als een soort cadeau, een soort logeerparij om tot rust te komen van alle verdriet en pijn, die we beiden al zo lang hebben gevoeld. Een tijd van weer genieten en ontspannen en als een onderdeel van het leerproces waarin we zitten. Ik weet niet of het mogelijk is om weer van iemand te houden, die zelf niet in een dergelijk Z.Liefde-proces zit of heeft gezeten… het lijkt me erg moeilijk te begrijpen dan voor die persoon… dat er NOG iemand is… die nog dieper in je hart zit… .ik ben ook benieuwd naar ervaringen hierover.(William)

Antwoord
Ik vind dit ook heel interessant. Ik heb zelf een jaar geleden afscheid moeten nemen van mijn zielsliefde en heb haar niet meer gezien. In het begin was ik bang dat ik nooit meer van iemand anders kon houden omdat ik dacht dat ik die diepe liefde alleen voor haar voelde. Dat ik geen genoegen meer zou nemen met ‘gewone’ liefde. Nu, een jaar later denk ik daar heel anders over. Ik merk dat ik juist NU van andere mensen kan houden. Iets wat ik voor de ontmoeting met mijn zielsliefde niet kon. Misschien is dit persoonlijk, want een van de lessen die ik van mijn zielsliefde heb geleerd is dat ik eerst van mezelf moet houden voordat ik liefde aan andere mensen kan geven. Ik heb nog geen andere relatie gehad na het ontmoeten van mijn zielsliefde, maar ik merk wel dat ik heel veel van andere mensen kan houden en dat ik iemand (bijna) net zo lief kan hebben als mijn zielsliefde.(Onbekend)

Antwoord
Mijn ervaring is juist ,dat ik nooit meer van iemand anders kon houden, na mijn zielsliefde. Ik mis een deel, wat mijn zielsliefde heel kon maken.(Onbekend)

Antwoord
Wat mooi dat je juist nu wel van andere mensen weer kan houden; dat heeft de zielsliefde je alvast gebracht, en dat is niet niks. volgens mij is dat gewoon de weg; als je er iets positiefs uitkrijgt dan doe je t goed. als je er diep ongelukkig door blijft doe je t niet goed? iedereen zal allebei hebben maar t scheelt als je dat weet.(Onbekend)