Q0171. Dit is géén verliefdheid, héél zeker… maar wat is dit in hemelsnaam dan wel? Wat doe ik hiermee? Droom ik?

Onbekend

Verwarring en verbazing alom, door iemand die ik niet ken, nooit gezien of gehoord heb. Mijn vraag: wat is dit ??? Ik ben een gelukkige getrouwde, en erg nuchter realistisch denkende vrouw van 45 jaar, die graag en vaak converseert via chat en msn. Een paar maanden geleden was er een man op de chat waar ik – na zijn eerste getypte zin – volledig ondersteboven van was, … zonder aanwijsbare reden gaf dit mij een niet exact te definiëren gevoel. En dit was wederzijds. Hij omschrijft dit gevoel bij zichzelf als een trilling. Ik voelde een warmte vanuit hem die mijn ziel raakte. Woorden en gevoelens waar ik de betekenis niet van begreep. Dit was niet “gewoon”, en ik voelde dat dit contact niet mocht verloren gaan…ook dit was wederzijds. Onze volgende gesprekken waren op msn, waar onze foto’s werden uitgewisseld. Zijn foto sloeg bij mij in als een bom…tjonge die ogen. Als kind had ik “iets” met bepaalde blauwe ogen…een fascinerend en weemoedig gevoel overviel mij dan. Nu keek ik voor het eerst in die ogen, op foto! “Herkenning”, was het eerste woord en gevoel dat in mij opkwam. Er is een rode draad tussen ons, die naar mijn gevoel korter en korter wordt. Hij voelt mijn energie, voelt zijn bloed stromen, voelt mij. Ik voel wat ! en hoe hij zich voelt, we vullen mekaars zinnen aan. Een gevoel van “hij is mij”, “ik ben hem”, “wij zijn één”. Magnetisch, verbondenheid zowel als vrijheid, warmte, overweldiging, blindelings vertrouwen, openheid, sensualiteit, passie, volledigheid, een weldadige rust, zinnenstrelend zielsgeluk…zijn de emoties die hij in mij oproept, maar bovenal een onvoorwaardelijke liefde die méér dan het hart alleen beroert, tot in het diepst van mijn ziel. Hij is mijn spiegel, keert mij binnenste buiten zonder woorden, laat mezelf kennen zoals ik niet wist te zijn, haalt emoties boven die ik niet wist te bezitten. Gevoel op hoger niveau. Hoewel samen op mns – vele kilometers van elkaar verwijdert – heb ik soms het gevoel fysiek bij hem te zijn, hem fysiek te voelen … aan te raken. Ik voel voor het eerst wat het woord “zinnenprikkelend” letterlijk betekend. Niet gewoon – ongewoon – buitensporig mooi, vaak tot tranen toe bewogen, overstroming van gevoel. Een niet te verwoorden allesoverheersend gevoel. Een uitzonderlijke spiegel… Hoewel we elkaar nog nooit hebben gezien, ervaar ik een onweerstaanbare drang om in die ogen te kunnen kijken, de diepte te peilen – tot in het diepst van zijn ziel, de herkenning bevestigd te voelen. …maar ik ben bang, bang om enerzijds mijn intense gevoelens in zijn ogen bevestigt te zien, anderzijds om ze juist niet bevestigt te zien. Dit is géén verliefdheid, héél zeker…maar wat is dit in hemelsnaam dan wel? Wat doe ik hiermee? Droom ik? Ben ik het noorden kwijt?

Antwoord
Ik geloof in voorbestemming… alles je hele leven staat al beschreven maar de mens maakt zn eigen keuze.. soms met verstand en niet met gevoel of vanuit het hart: onthou dat ware liefde altijd wint. Ook al zegt je verstand anders.(Onbekend)

Antwoord
Dit herken ik maar al te goed. Mij is het zelfde overkomen alleen was diegene al een bekende en is dat intense gevoel ook tijdens het chatten ontstaan. Het is verwarrend en onbeschrijfelijk maar heeft mij mijzelf doen verliezen. Uiteindelijk werd ik meer dan verliefd en met een gezin, beider bevriend ook nog eens, een onmogelijke situatie. Nog steeds denk ik dat het zielsliefde was omdat er zoveel herkenning was. Alsof ik ook op afstand alles wist. Nog steeds eigenlijk, hij woont dichtbij en we hebben geen contact meer maar ik voel het als hij langsrijdt. Dat klopt dan ook heel vaak en soms denk ik letterijk te voelen dat hij zich rot of juist goed voelt. Maar ik kan er helemaal niets meer mee en heb mijzelf de laatste tijd wel vaak afgevraagd of ik het niet zo heb willen zien. Want ik weet niet of hij dat ook ervaart en ervaren heeft zo. Het gevoel ligt zo dicht tegen verliefdheid en ik ben mijzelf nog nooit zo tegengekomen. Met hem te kunnen “praten” werd echt een verslaving omdat ik daarmee mijzelf ook deels terugvond. Ik ontdekte gevoelens waarvan ik niet(meer) wist dat ze bestonden. Ik raad je uit ervaring aan om toch voorzichtig te zijn. Ik heb alles fout gedaan wat maar mogelijk was in deze situatie. Mijzelf en mijn geliefden verloochend en dat is inmiddels 1,5 jaar geleden maar achtervolgt me nog dagelijks. Het heeft me heel veel pijn en verdriet gekost om erboven op te komen en ik ben letterlijk ziek geweest. Ik kan niet anders dan loslaten maar ik lijd er wel dagelijks onder vooral omdat ik hem regelmatig zie. Het liefste zou ik verhuizen maar dat is ook geen optie. Dus deze ontdekking is prachtig maar tegelijk zal je leven nooit meer hetzelfde kunnen zijn. Veel succes en hou toch enige afstand voorzover mogelijk is om jezelf en je gezin te beschermen is mijn raad. Ik hoop dat het jou wel lukt om deel van elkaar te zijn zonder angst, pijn, verwarring, schuld of schaamte en zonder andere mensen pijn te hoeven doen.(Onbekend)

Antwoord
Ook ik herken dit precies. Ik denk inderdaad dat je nooit meer gelukkig kan zijn. Na je zielsliefde. En dat je op een gegeven moment toch de keuze maakt om verder met je zielsliefde te gaan. Je gevoel zal altijd blijven overheersen. Gevoel wint het nooit van verstand. Een gezin pijn doen? Je komt eerst in een flinke hel toestand als je gaat scheiden, want je zet je hele gezin onderste boven. Voor je uit die hel bent, zal ook zijn tijd nodig hebben. Want het is geen auto die je even weg doet.Je hart zal altijd bij je zielsliefde zijn. Ik denk, dat je nooit meer gelukkig kan worden zonder je zielsliefde, omdat je nu de ware liefde hebt leren kennen. Niemand kan jou die warmte nog geven. Dat vertrouwde,die rust die je zo nodig hebt.(Onbekend)