Q0156. Ik vergeef jou altijd, ook al doe je mij zo vaak pijn. Waarom is dat?

Onbekend

Waarom blijf ik nog zoveel van hem houden, terwijl hij mij de diepste pijn heeft laten voelen. Van ieder ander had ik het niet geaccepteerd. Maar van mijn zielsliefde ga ik juist elke dag meer houden, ondanks de pijn. Waarom ga ik hem niet haten?

Antwoord
Wat jij schrijft,ervaar ik precies zo. En dat je dit allemaal accepteert komt omdat hij je zielsliefde is. ZL is er altijd, wat er ook gebeurt en wat de persoon ook doet. Dat maakt het er niet gemakkelijker op. Want in een “normale” situatie zou je allang bedankt hebben voor zoveel pijn en vernedering. Maar omdat ZL onvoorwaardelijk is neem je al deze pijn en ga je toch steeds meer van hem houden… Ik ben benieuwd of er mensen zijn die hier iets meer over kunnen zeggen…(Onbekend)

Antwoord
Zielsliefde: Van Heaven naar Hell, en van Hell naar Heaven.Tis net een Achtbaan waar je in zit! Tot je uiteindelijk “Samen” weer op die wolk beland!(Onbekend)

Antwoord
Ik ken het inderdaad, mijn tweelingziel heeft me ook tot in het diepste van mijn ziel (haha) gekwetst vroeger, wel een aantal keer. Grappig dat dat bij meer mensen voorkomt. Ik denk dat ten eerste je vaak degeen kwetst waar je het meest van houdt, wat mijn familie een keer heeft gezegd ook over mijn eigen acties af en toe. En doordat iemand je zo heeft gekwetst en je nog steeds van iemand houdt laat je zien wat deze persoon voor je betekent, anders zou je nooit geweten hebben dat de relatie met deze persoon of de verbinding toch wel erg bijzonder is. En misschien heeft het ook met die spiegel te maken, dat je conflicten hebt binnen jezelf en daardoor een soort zelfbeschadiging geeft aan jezelf door de ander te kwetsen en daarmee je wil verzetten tegen de intensiteit. Ik weet hoe moeilijk het is en ik geef ook als tip probeer de ander ook te vergeven om de dingen die hij tegen je heeft gedaan. Ik ben zelf namelijk enorm gekwetst door mijn tweelingziel en toen wij later weer bij elkaar kwamen werd het niet meer zo magisch als de eerste keer, omdat ik nog zo een woede tegenover hem had en daardoor een muur over mezelf en zo maak je het jezelf of de ander het niet gemakkelijk.(Onbekend)

Antwoord
Wat een herkenbare situaties. Ik ben door mijn ex heel vaak gekwetst en toch kan ik niet zonder hem. Zelfs vandaag toen hij vertelde dat hij ooit met een vriendin van me ging vergaf ik hem binnen een minuut terwijl ik het haar kwalijk neem dat ze niks gezegd heeft.(Onbekend)