Q0150. Moet ik die pijn proberen te voorkomen die ik van jullie lees?

Wouter

Ik geloofde nooit in zielsliefdes. Dat waren gewoon mooie praatjes van mensen die verliefd waren. Opeens; zomaar van de ene op de andere dag stond ik tegenover een vrouw die me recht in mijn hart raakte. Wanneer het je overkomt is het overduidelijk dat deze persoon je twinflame is. Het is een overrompelende gebeurtenis waarvan je danig in de war kunt raken. ik heb mijn twinflame ontmoet… en het is een geweldige ervaring. En ik wil voortdurend bij haar zijn, maar dat laten de fysieke omstandigheden op dit moment nog niet toe; er zou teveel door verstoort worden en de verwarring die zij en ik beiden voelen alleen maar vergroten. Dus we bouwen het rustig op en zien wel wanneer en hoe, en proberen vooral te genieten van die diepe Liefde die daar opeens IS. Ik wil graag jullie ervaringen,moet of kan ik hier mee door gaan,of moet ik die pijn proberen te voorkomen die ik van jullie lees?

Antwoord
Voorkom het niet. Ervaar de pijn, voel de pijn. Loop er niet voor weg, stop de pijn niet weg en wentel je ook niet in de pijn. Door je weg te vinden uit de pijn, leer je dat je niemand nodig hebt om jezelf te zijn. Ook niet je zielsliefde. Leer je dat alle liefde al in jezelf zit. Je zielsliefde spiegelt allen JOUW liefde. Bedank je zielsliefde voor de pijn want door je weg te vinden uit die pijn, kun je leren jezelf te zijn.(Tiny)

Antwoord
Je ziet dat mensen om je heen door exact dezelfde fases heen gaan, inclusief je soulmate. Je ziet dat mensen dezelfde droom hebben en dus door hetzelfde proces met hun soulmate gaan. Je herkent de hobbels en valkuilen bij hen omdat je er zelf ook al doorheen gegaan bent. En dan is het de tijd nog niet om al bij elkaar te zijn. Met je geest en je hart ben je voor altijd verbonden met je soulmate. Jouw soulmate zal voor altijd op de eerste plaats staan.Of je nu wel of niet bij elkaar bent.Of je nu wel of niet met een ander leeft of dat je nu wel of niet verder gaat met een ander. Een ander zal altijd moeten leven met een tweede plaats.(Roel)

Antwoord
Wat mij opvalt is dat er altijd in leeftijd verschilt bij zielsliefdes.5-10 soms wel 15 -20 jaar verschil. Vroeger is ons aangeleerd, om te trouwen met iemand van jouw leeftijd. In de tweede helft van je leven, kom je onverwachts, jouw soulmate ,jouw wederhelft tegen, die zo diep je hartje raakt, die jou laat zien wat echte liefde is.Vanaf dat moment verandert je hele leven, je persoontje, je denken, maar ook je voelen. Je komt tot besef dat je met iemand leeft, waar je helemaal niet van houdt. Vandaar al die scheidingen, vroeger kende je die diepte van die liefde niet. Een verliefdheid, maar dat is niet voor het leven. Dat gaat voorbij. Daar red je geen 50 jarig huwelijk mee. Zielsliefde is voor heel je leven. Na dat je jouw soulmate weer gevonden hebt, kan je nooit meer gelukkig worden met een ander.(S)

Reactie
Even reageren op het antwoord van S… Het is niet waar dat zielsliefdes ALTIJD veel jaren in leeftijd met elkaar schelen. Mijn zielsmaatje en ik schelen maar anderhalf jaar!(Onbekend)

Reactie
Ook even reageren op het antwoord van S… Zielsliefde is niet alleen voor dit leven maar juist over levens heen. Als je je soulmate gevonden hebt kun je nog steeds prima gelukkig worden met een ander, ook al is die liefde nooit zo diep. Geluk en liefde is niet afhankelijk van een ander. (Tiny)

Reactie
Dit zei s en ook je vaak tussen de 5 en? jaar met elkaar verschil… dat klopt niet as ik idd soulmate ben met wie ik denk dat ik dat ben? Dan schelen wij maar 2 jaar ong met mekaar iets korter z11s, ennuh s zei Zielsliefde is voor heel je leven. Na dat je jouw soulmate weer gevonden hebt, kan je nooit meer gelukkig worden met een ander. (S) nee daar ben ik het niet mee eens… ik heb een gezin. hou veel v me man. ga echttttttt niet zomaar bij hem weg no wayyy ook al ben ik soms boos op me kids hou ceel v ze. en ook al heb ik mijn problemen? Ongelukkig ben ik zeer en zeer zeker niet!! En ben juist gelukkiger met een hele goeie vriend te hebben een ja weet t ijg zeker soulmate of hartsvriend.(Onbekend)

Antwoord
Jouw eerste les is al begonnen, ler de controle los te laten. Op liefde heb je geen controle. Wat er ook gaat gebeuren, je kunt het niet tegenhouden dus ook niet voorkomen.Je kunt er voor weglopen maar uiteindelijk komt het toch op je pad. Geniet van de liefde als die in je leven komt. Als je elkaar tegen komt dan is dat zo. Je kom elkaar niet zomaar tegen. Doorbreek je ego om dieper bij je gevoel te komen.(Onbekend)

Antwoord
Ik ben mijn soulmate ook tegengekomen. Onze weg is moeilijk. Zij is een vrouw die eigenlijk een man had moeten zijn. En ik ben hetero. (Een vrouw) Maar wij houden zoveel van elkaar. We voelen, denken precies hetzelfde. Als we aan elkaar denken, sturen we elkaar net een sms, of zeggen we hetzelfde op dezelfde tijd.We voelen elkaars pijn. En zo kan ik wel doorgaan. Het voelt zo fijn. Ik ga inderdaad ook weg bij mijn man. Ik wilde dit al jaren. Maar nu heb ik eindelijk de stap gezet. Ik kies nu voor mezelf. Mijn soulmate is ook getrouwd. Maar ook niet gelukkig in haar huwelijk. We hopen ooit op een dag samen te kunnen zijn. Dat is onze gezamenlijke droom. Ze is in mijn hart, mij ziel en heeft me tot in mijn diepste geraakt. Ik wist niet dat liefde zo mooi en pijlijk kon zijn.(Onbekend)