Q0149. Waarom is de ware liefde altijd een onbereikbare persoon?

Onbekend

Na alles wat ik heb gelezen geloof ik dat we met z’n allen, ik ook zo nu en dan, twee dingen door elkaar halen. De zuivere, pure Liefde die je voor je zielsverwant voelt en bij hem/haar vrij kan stromen en de meer ‘dagelijkse’ liefde die we overal om ons heen zien en waarin we geprogrammeerd zijn door de maatschappij waarin we leven. Die zegt: liefde = bij elkaar zijn, het dagelijks leven en het bed delen, etc.Daarin bestaan er twee verschillende personen.Om de bijzondere band met mijn zielsverwant te ervaren hoef ik niet bij hem te zijn. Wel of niet, het maakt niet uit. Natuurlijk is hij of zij altijd aanwezig, dat kan niet anders, we zijn één. Daartegen vechten veroorzaakt de pijn en de frustratie want het is een van tevoren verloren strijd. Je zielsverwant zien als een onbereikbare ander heb ik ervaren als een denkfout. Dat is een amputatie die je zelf uitvoert. Hij of zij is verweven met jouw systeem, de eerste en de laatste, altijd en overal, net als jijzelf, er is geen onderscheid. Echte zielsverwantschap betekent zuivere Liefde en die is onvoorwaardelijk. Die vraagt niets van de ander, vraagt niets van jezelf, legt geen enkele voorwaarde op. Die is er, en dat is voor ons gewone mensen moeilijk omdat we niet gewend zijn daarmee om te gaan, er is niet zo’n massaal aantal voorbeelden als van die andere ‘dagelijkse’ liefde waarvoor je van alles en nog wat moet doen en laten. Zielsverwantschap is de enige liefdesrelatie waaraan niet gewerkt hoeft te worden en dat zijn we niet gewend.

Antwoord
Heel helder! Die denkfout waar je over schrijft herken ik. Ik trap regelmatig in die valkuil. Terwijl ik weet dat ik veel meer heb met mijn hartsvriendin dan degene die met haar woont. Tussen ons was/is het er al en zal de stroming niet zomaar verdwijnen. Raar dat ik dat bevestigd wil zien in concrete omstandigheden en contacten. Het verlangen is er heel rustig door. De intensiteit blijft. En gek dat deze liefdes zo ‘onzichtbaar’ en onbekend zijn.(Onbekend)

Antwoord
Prachtig hoe je dat verwoordt. Mijn ‘ego’worstelt en leert al anderhalf jaar, hoewel het langzaamaan beter gaat. In de periode dat ik een paar indringende ontmoetingen doormaakte en daarna rigoreus los moest laten, schoten er steeds maandenlang boodschappen door me heen: ‘huwelijksenergie’ en ‘vormloos is het hoogste’.(Onbekend)

Antwoord
Ik denk dat het voor iedereen verschillend is deze zielsliefde.Je hebt verschillende soorten zielsliefdes.Een tweelingvonk is het allerhoogste.Liefde op het eerste gezicht. Wij noemen het de tweelingstraal. Dat is hetzelfde. Het is de andere helft van je Zelf vanaf je allereerste Goddelijke oorsprong(monadisch). Dan zijn er nog tweelingvlammen en daaronder Tweelingzielen die elkaar spiegelen. Deze zijn op Hoger Zelf niveau,en leren van elkaar. En ook kennen we nog tweelingmaatjes. Bij de ontmoeting van je tweelingvlam klikt het nog veel sterker dan bij de tweelingziel.Daar is vooral de sex maar ook de liefde veel intensiever en belangrijker ,dus ik denk dat het voor iedereen weer anders is.(Onbekend)

Antwoord
Ik weet soms niet meer met die pijn om te gaan. Ik voel als mijn wederhelft met een ander vrijt, en dat verscheurt me. Wie herkent dat?(S)

Antwoord
Ja waarom eigenlijk .. ik ben het er niet helemaal mee eens, ik heb zelf ook een zielsliefde zeker weten, wij hebben het ook zeker niet makkelijk, mijn vriend zat in een langdurige relatie waarin hij meer als broer en zus leefde dan als partners.. hij heeft deze relatie verbroken.. en denk niet dat dat makkelijk was verre van dat .. Maar waarom een ander ongelukkig maken en in een relatie blijven ziten met iemand waar je niet meer van houd .. Daar ontgaat mij totaal de logica van, je hebt dan drie ongelukkige mensen .. je doet degene waar je bij zou blijven uit schuldgevoel of wat dan ook er echt geen plezier mee je bent er wel maar je bent er niet. Ik lees hier heel vaak dat mensen hun gezin niet kunnen verlaten. Makkelijk is dat niet zeker niet maar doe je ze er dan wel een plezier mee als je blijft? Dat is eigenlijk een vraag in een antwoord ben benieuwd naar jullie reacties.(Onbekend)

Antwoord
Late reactie;het is niet zo maar niet meer houden van, maar een heel ander soort houden van, en ja je doet iedereen er verdriet mee als je blijft in een relatie als die niet dat kan geven wat je eigenlijk nodig hebt. op een gegeven moment kun je niet meer anders,(hoe goed of slecht je relatie was) om voor je wederhelft te kiezen..ik zit er middenin en merk nu dat mijn partner niet zo lief en medelevend was als ik altijd gedacht had, zie het nu scherp en heb me vaak leeg en eenzaam gevoeld in mijn relatie en pas kreeg ik nog weer een déja-vu van hoe hij altijd met mij is omgegaan, nee dat is niet zoals je verwachten mag, een twin opent je de ogen, hoe goed dat je ook dacht dat je relatie was. echte onvoorwaardelijke liefde krijg je van je twin en van niemand anders.(Me)