Q0131. Ontmoet je je tweelingziel in je laatste leven? En nooit als vrouw met kinderen?

Onbekend

Er is iets dat ik niet goed begrijp. Onlangs las ik in een boek het volgende: je tweelingziel ontmoet je pas in je laatste leven, wanneer je verlicht wordt en dus in staat bent tot onvoorwaardelijke liefde. Maar vrouwen die kinderen hebben gebaard zijn daar niet meer toe in staat omdat zij voortdurend een sterke binding ervaren met hun kind of kinderen (zij kunnen dus niet meer iedereen onvoorwaardelijk lief hebben). Zelf denk ik mijn tweelingziel te hebben ontmoet (nog niet zo lang) maar ik heb kinderen. Zou het dan toch niet om mijn tweelingziel gaan? Toch zegt mijn innerlijke stem van wel. Kan er mij iemand dit verduidelijken?

Antwoord
Wat een onzin, boeken zijn heel slecht over tweelingzielen. Ze zeggen zelfs dat je geen seksuele aantrekkingskracht hebt naar iemand toe. Nou ik ken mijn tweelingziel, astrologisch klopte het. Een hypnotherapeut waar ik sessies bij volg (je ontmoet een tweelingziel niets voor niets na een moeilijke tijd en iedereen loopt tegenwoordig bij een psycholoog) was vrij sceptisch over mijn verhaal, toen ging ik onder hypnose en bij de vraag om de desbetreffende persoon voor me te halen zag ik allemaal gezichten van de oudheid tot nu chronologisch. Ik was helemaal aan het trillen en had het er koud bij, ik was nog nooit zo diep weggeweest. Dus bij je betreffende vraag, een tweelingziel ontmoet je vele malen. (Onbekend)

Antwoord
Ik heb in reincarnatietherapie ook de ervaring dat ik mijn tweelingziel in diverse 3 van de 10 levens die ik terug heb gezien, heb gekend. Nooit in een liefdesrelatie als partner trouwens.(Tiny)
AntwoordVolgens sommigen komt een mens tijdens 12 incarnaties de tweelingziel tegen.(Onbekend)

Antwoord
In aansluiting op het eerste antwoord op jouw vraag: Ik ben er ook achtergekomen dat je je eigen intuïtie moet blijven volgen in het lezen van alle informatie over dit thema. Vorig jaar ben ik zonder iets over het bestaan van dit soort verwantschap te weten, door de ervaring heengegaan, slechts een paar ontmoetingen, maar het heeft me al met al anderhalf jaar gekost om er enigszins mee in het reine en tot rust te komen en weer energetisch enigszins terug in mijn bestaande huwelijk te raken, en om de doorgronden wat dit was / is. Ik heb twee pubers maar deze Liefde overstijgt alles. (Moet wel zeggen, toen ik m’n dochter van vijftien afgelopen zomer midden in de nacht op de camping een aantal uren dacht kwijt te zijn, kwam ik weer met twee voeten op de grond, dan voel je echt wel dat je kinderen je kinderen zijn, maar dat staat echt deze allesoverstijgende ervaring niet in de weg!!!) Mijn intuïtie, de enorme energie en beelden die ik kreeg zeggen me dat het dit is, kan niet anders. Bovendien kreeg ik het ook nog bevestigd in een kryptische mail, maar dat had ik pas maanden later door, hoe dat bedoeld was. Van deze hele ervaring heb ik overigens ook geleerd, om in jouw woorden te spreken, dat ik mijn innerlijke stem moet volgen, en dat die vaak meer waars zegt dan ik met m’n verstand kan doorgronden / aannemen.(Onbekend)

Antwoord
Ik kan me wel iets voorstellen bij wat er in dit boek gezegd wordt. Ik ben zelf vrouw met kinderen en het heeft een enorme moed gevergd om te erkennen, tegenover mezelf maar vooral tegenover hen, dat de liefde voor hem dieper, groter, etc. is, dan die voor mijn kinderen. Terwijl toch, als ik zou moeten kiezen wie van hen, hem of een van mijn kinderen, ik het leven zou moeten redden, het dat kind zou zijn. Verder zijn er zoveel verschillende meningen/verhalen over alles. Ik heb er van geleerd dat hoewel er veel herkenning kan zijn, maar 1 verhaal dat van mij is en dat ik het daar mee zal moeten doen, ook als iemand anders iets tegengestelds aan mijn ervaring beweert. Daardoor kan ik andere meningen juist gebruiken om zowel anderen beter te begrijpen als mijn eigen plaats in het geheel fijngevoeliger te kunnen bepalen.(Simone)

Antwoord
Ik ben een bewijs van jouw twijfel. Ik ben namelijk een vrouw met twee kinderen en ben kort na het krijgen van mijn tweede kindje mijn tweeling ziel tegengekomen. Het moge duidelijk zijn dat dit niet de biologische verwekker van mijn kinderen is. Hoewel ik zielsveel van mijn kinderen hou moet ik bekennen dat ik recentelijk bijna voor de onmogelijke keuze gesteld werd om te kiezen voor mijn kinderen of voor mijn tweelingziel. Hoe beschamend ik het ook vind om te moeten toegeven zou ik toch voor mijn tweelingziel gekozen hebben. Door een wonder is mij de keuze gelukkig bespaard gebleven en is mij een leven gegund met mijn tweelingziel en mijn kinderen het mooiste wat er bestaat waar we eeuwig dankbaar voor zijn! (Onbekend)

Antwoord
Beetje laat antwoord maar wil hem toch geven;ík ben erachter gekomen dat ik juist door mijn tweelingziel mijn kinderen makkelijker los kan laten, mijn twin zit in mijn systeem, mijn kinderen gaan hun eigen weg soms betrap ik me erop dat ik ze zelfs vergeet en ik ben toch altijd op en top moeder geweest voor ze. onvoorwaardelijke liefde houdt dus niet op bij alleen je kinderen..die is er voor iedereen maar met je tweelingziel wil je onvoorwaardelijk liefde samen zijn op den duur, dat is wat anders..die kan je nooit vergeten ja dus dikke onzin dat een vrouw die kinderen heeft gehad nooit meer onvoorwaardelijk kan houden van haar tweelingziel..heb het boek ook net gelezen en zat met dezelfde verbazing dat stukje te lezen.verder wel een mooi boek.. mijn advies; zoek je eigen waarheid!(Onbekend)