Q0093. Ziek na het beëindigen van de relatie met de zielsverwant?

Onbekend

Ik heb een relatie van 9 maanden gehad met mijn zielsverwant. Hij was net gescheiden en ik was een losbol in relaties. In de praktijk ging het gewoon niet, we waren niet klaar voor elkaar. Maar dat er meer was dan een gewone liefde was duidelijk. Daarna hebben we allebei veel verandering doorgemaakt. Een duidelijk geval van confrontatie en verandering, een liefde / ontmoeting met een reden. We hebben nog steed wel eens contact, op afstand of door de telefoon. Ik heb een andere relatie en hij op dit moment niet. Toch wil ik vragen of er gevallen bekend zijn met ZIEK zijn na het beëindigen van de relatie met de zielsverwant. Ik ben daarna in een dal gekomen: depressief, niet meer weten wat ik wil, wie ik ben. Langzaam groei ik daar wel een beetje uit en ik besef nu heel goed dat dit alles een pure transformatie is.Ik wordt meer en meer mezelf. Het is nu bijna 2 jaar later maar de lichamelijke klachten blijven: gewoon om de zoveel tijd ZIEK. Uitgeput, pijnen…Heeft dit er mee te maken? Ben ik nog niet genoeg geconfronteerd of nog niet genoeg mezelf. Is er iets wat ik moet weten? Is het een teken?

Antwoord
Ook ik herken dit. Een Rouwproses waar je nooit meer uitkomt, de pijnen zijn hevig,je voelt je ziek, uitgeput, iets waardoor je voor eeuwig veranderd, een mens met pijn, terughoudend,gedachten bij die ander.een lichaam wat gesloopt word. Een ziekte wat bij velen niet bekend is, maar wat meer pijn doet dan wat ook in de wereld.(Onbekend)

Antwoord
Ziek zijn door het gemis van je zielsliefde. Ik ben al jaren ziek, twee weken geen mailtje, je lichaam word langzaam gesloopt van binnen. Je leeft met gemengde gevoelens, ver weg zit je grote liefde, die je niet bereiken kan doordat je zelf getrouwd bent. een rouwproses voor je hele leven.(Onbekend)

Antwoord
Ik in Nederland. Hij in Suriname. Ik 35 hij 27, het is/blijft een slopende ziekte. Loslaten word er hier gezegd, maar dan wordt het juist nog erger. Dit is een liefde die nooit meer slijt.(Onbekend)
AntwoordJa, je kunt ziek worden van het scheiden van je zielsliefde. Zelf ben ik al 8 jaar ziek, varierend van longontstekingen (=verdriet), 17 kilo gewichtsverlies en pijn in je lijf alsof je in stukken wordt getrokken. Zelfs de dag na het afscheid een hartinfarct op 45 jarige leeftijd. Wie zegt dat je niet kunt sterven aan een gebroken hart weet niet waar hij/zij het over heeft. Ben keihard aan een nieuwe studie begonnen om niet te hoeven voelen, want het is geen leven zo.(Onbekend)

Antwoord
Dit is niet helemaal waar ik heb het zelfde mee gemaakt en inderdaad ben er ook achtergekomen dat het niet ging werken na een zware periode van stress depressies je zelf terug vinden (waar je zelf echt echt hard voor moet knokken) kom je er achter waar het in het leven omdraait en kan je mensen alleen nog maar liefde geven en liefde en voel je je beter dan ooit.(Onbekend)