Q0083. Hoe zit het met de geboorte horoscopen van tweelingzielen?

Onbekend

Hoe zit het met de geboorte horoscopen van tweelingzielen, zijn dat blauwdrukken van elkaar of verschillen die wel terdege, is daar iets bekend over?

Antwoord
Op de site van cafeastrology wordt hier veel over verteld. Er wordt beweerd dat het meestal zo is dat ascendent, zon en maan de zelfde elementen hebben. Dus het komt zelfden voor dat bijvoorbeeld de man land heeft in 1 van deze aspecten en de vrouwen niet. Verder zijn er heel veel verschillende synastry aspecten terug te vinden. De jongen waar ik gek op was had zowel ascendent, zon als maan in hetzelfde teken staan. Ik hoop je een beetje geholpen te hebben, zie de site.(Onbekend)

Antwoord
Ik geloof dat je niet kunt zeggen dat voor tweelingzielen altijd hetzelfde geldt dat ze zon, maan en ascendent in het zelfde teken hebben staan. In onze horoscopen hebben we alleen de ascendent hetzelfde. Wel hebben alle planeten een aspect met elkaar. Ik heb dit uitgezocht en ik ben op een gegeven moment opgehouden met tellen hoeveel aspecten de planeten met elkaar maakten. Het is meer dan vijftig. Dat heb ik nog nooit gezien in twee horoscopen. Onze huizen lopen, doordat we dezelfde ascendent hebben, precies gelijk. Dus bij progressies lopen de planeten altijd in hetzelfde huis en zijn we op dat met moment met dezelfde dingen bezig. Ik denk dat de groei daardoor gelijk loopt. We moeten misschien tegelijktertijd dingen leren en met dezelfde dingen bezig zijn. Wel bijzonder vind ik,, dezelfde zon, maan en ascendent.Het is ook interessant om naar je noordelijke maansknoop te kijken. Dat wat je in dit leven leren moet. Waar staan die van jullie beiden? Maken ze een aspect met elkaar, staan ze in met elkaar overeen te komen huis, tekens enz. Wat duiden die bij jullie beiden. Bijv. onze maansknopen staat in tegenoverliggende huizen van elkaar. Ik kan iets goed wat hij nog moet leren. Hij kan iets goed wat ik nog moet leren. Zijn maansknoop staat conjunct de maan; hij moet zijn vrouwelijke kant ontwikkelen in dit leven. Mijn maansknoop staat conjunct de zon; ik moet mijn mannelijke kant in dit leven ontwikkelen. Zo hebben we elkaar wat te leren en aan te vullen. Verder kan ik er eerlijk gezegd niet zo heel veel mee. Het is een constateringen grappig om te ontdekken.(Gabrielle)