Q0056. Wat is de essentie van liefde? Waarom gebeurt dit? Wat moet ik hiervan leren?

Suzanne

Tweeëneenhalf jaar terug heb ik mijn tweelingziel ontmoet. Een half jaar geleden heb ik hem weer gezien na bijna twee jaar alleen bellen, we zijn toen verliefd geworden en na een maand heeft hij besloten bij zijn vriendin te blijven van wie hij zielsveel houdt. Sinds ik hem gezien heb is mijn wereld upside down, alles lijkt anders, de wereld is minder leeg, mijn zelfvertrouwen is gegroeid en toch ervaar het niet bij hem kunnen zijn asl een enorm gmis, het gevoel gaat zo ongelooflijk diep, het doet zo’n pijn… ik heb geprobeerd om al het contact met hem te verbreken, omdat ik het gewoonweg niet trok en ik het niet eerlijk vind t.o. zijn vriendin (hij kan haar niet vertellen wat ik voor hem beteken omdat ze het niet zal begrijpen). Maar ik kan het niet laten, heb het nodig, in a way. Het kost enorm veel energie en tegelijkertijd krijg ik er heel veel voor terug, het brengt m edichter bij mezelf… en toch denk ik is het niet gewoon beter om hiermee te stoppen, ik weet gewoon niet meer wat beter is: de pijn dat hij voor haar kiest en wel het contact, of de afstand? Ik wil ontzettend graag verder, ga ook verder, probeer mijn eigen leven te leiden mijn eigen doelen te verwezenlijken en vind het zo ontzettend moeilijk om hem echt los te laten. Wat is de essentie van liefde? Waarom gebeurt dit? Wat moet ik hiervan leren?

Antwoord
Jij bent je soulmate waarschijnlijk al tegen gekomen. Maar het kan heel goed zijn dat jij er misschien wel al klaar voor bent maar hij niet. Hij is misschien nog helemaal niet bekend met het woord tweelingziel. Hij heeft wel een diepgaand gevoel voor jou maar kan dit gevoel niet helemaal plaatsen. Het kan voor sommige soulmates zelfs beangstigend zijn om zoveel herkenning te vinden bij de ander qua gevoel en soortgelijke situaties, dat 1 van de twee op de vlucht slaat. Als het je soulmate is dan hoort hij gewoon bij jou want hij is een deel van jezelf hoe gek dit ook klinkt. Ergens kan hij niet zonder jou en op een dag wanneer hij tot besef komt dat hij niet zonder jou. Maar dat vergt toch geduld van jou kant Want wanneer dat zover is weet niemand .Probeer je eigen leven gewoon weer op te pakken. Liefs. (Samantha)

Antwoord
mooi gezegd Samantha. Ik ben het met je eens, iets wat diep zit gaat nooit meer over, de tijd zal het leren, blijf je gevoel volgen. Een zielsliefde zal altijd een deel van je zijn en blijven, die je nooit loslaat. Een cadeau van boven.(Dorine)

Antwoord
Als ik het moeilijk heb mijn zielsliefde los te laten en knopen wil doorhakken die ik eigenlijk helemaal niet wil doorhakken dan lees ik altijd weer even een spreuk die hij mij zelf ooit stuurde: if you love something, set it free. If it comes back to you, it was and always will be yours. If it never returns, it was never yours to begin with.(Onbekend)