Q0050. Wat nu?

Bart

Ik heb net een relatie achter de rug van zo’n 9 jaar. Wij kennen elkaar al van zo’n 6 jaar daarvoor. Het heeft vanaf het begin geklikt, we voelden ons direct ‘thuis’ bij de ander en de aantrekkingskracht is ontzettend groot. Kijken wij elkander in de ogen, voelt en begrijpt de één van de ander wat. Zo voelen we tevens elkaars energie, al zijn wij niet samen.Ik heb heel sterk het gevoel dat zij en ik elkaars zielsgeliefden zijn. Zelf zegt zij, dat ze dit ook nooit eerder heeft ervaren met een man. De keren dat er een pauze was in de relatie, konden wij het toch niet laten om contact met elkaar te zoeken. Ook nu niet, nu de relatie over is. Als we dan samen zijn, is het prettig en harmonieus. Zij ervaart het als verwarrend. Ik heb altijd tegen haar gezegd, dat wij samen iets hebben en dat we dat af moeten maken. Omdat, als wij dat niet doen, we elkaar in een volgend leven, weer zullen ontmoeten, om dit af te ronden. Wat nu verder en wat vinden jullie ervan?

Antwoord
Het klinkt inderdaad als zielsliefde. Als je wilt weten wat je af moet maken dan komt dat al uit een vorig leven waarschijnlijk. Je kunt altijd overwegen om enkele regressie-sessies te doen als je er meer van wilt weten. Zielsliefde is ook heel verwarrend, voor mij ook hoor. Verder zeg ik altijd; richt je leven niet in rekening houdend met je zielsliefde, laat haar los, en zie maar hoe het loopt allemaal. Bij zielsliefde gaat het niet erom iemand te ‘hebben’ maar om wat het bij jezelf teweeg brengt en hoe je daar mee omgaat. Het wordt tijd voor jou voor een nieuwe fase. Accepteer het en ga verder met je leven. Kijk naar jezelf. Wat heeft deze hele geschiedenis met je gedaan en hoe ga je er mee om. Kijk naar wat je er zelf van kunt leren. Loslaten lijkt wel bijna de standaardles voor alle zielsgeliefden. Dit is inderdaad het moeilijkst. Loslaten heeft niets met contact te maken zoals elkaar bellen of elkaar zien. Loslaten heeft met je eigen intenties te maken. Loslaten moet je echt willen, niet allen cosmetisch. Als je het echt wilt dan kun je dat ook. Het is je eigen keus om je wel of niet afhankelijk van je zielsliefde op te stellen. Loslaten is een leerproces. Het is moeilijk maar het is en blijft je eigen keus. Als je het mooiste wat je hebt (je zielsliefde) kunt loslaten dan kun je alles in het leven. Je wordt er gelukkig van.(Tiny)

Reactie
Hierop mijn antwoord Tiny; een zielsliefde laat je nooit meer los,die blijft bij je heel je leven, je moet blij zijn dat je hem gevonden hebt, de meeste komen degene in dit leven niet eens tegen. Twee helften , ieder zijn weg gaan, die zullen altijd ongelukkig doorleven.(Ronald)