Q0043. Hoe kan ik leren om mijn zielsliefde los te laten?

Onbekend

Al zes jaar lang is er tussen mij en mijn zielsliefde een patroon van aantrekken en afstoten actief. Ik ben degene die steeds contact zoekt als ik daar weer genoeg van heb zet ik vervolgens een punt achter de relatie, maar hij is dan zo ‘stuk’, hij noemt het een dolksteek of nekslag, dat ik het vervolgens weer probeer uit te praten en het contact herstelt zich tot… Ik heb al vele malen geprobeerd om los te laten maar de kracht van de liefde is zo groot dat ik het niet uit mijn systeem kan krijgen. Wat moet ik ermee? Mijn laatste actie is de touwtjes in zijn handen te geven en heb hem gevraagd een punt achter de relatie te willen zetten zodat ik kan loslaten. Hij maakt wel steeds plannen om mij te willen ontmoeten maar voert het bijna niet uit. Wat moet ik hiermee?

Antwoord
Degene loslaten waar je het meest van houdt, is het moeilijkst van het leven. Het is niet erg dat je daar moeite mee hebt. Iedereen heeft daar moeite mee. Bovendien 100% loslaten lukt nooit, daarvoor heeft die persoon teveel indruk gemaakt. Helemaal loslaten hoeft ook niet.Het belangrijkst is om je niet meer afhankelijk te maken van die persoon, van zijn of haar gedragingen of van zijn of haar wensen, et cetera. Leef je eigen leven zonder je af te vragen of de dingen die je doet en de besluiten die je neemt, invloed hebben op je relatie met je tweelingziel.(Tiny)