Q0039. Kun je na zielsliefde nog wel genoegen nemen met een minder diepgaande relatie?

Annemie

Kun je na het ervaren van die grote Liefde (die je soms ongewild dan moet loslaten) nog genoegen nemen met een volgende relatie die diezelfde diepgang niet zal kennen? Want zo’n diepe liefde kom je toch maar één keer tegen? Die ervaring, die komt dan toch niet weer? Daar ben ik zo bang voor, om dat hemelse diepe gevoel nooit meer te zullen meemaken … daarom is dat loslaten waarschijnlijk zo moeilijk … Je hebt het idee dat je het ultieme gevonden hebt na 41 jaar in dit leven, en dit moeten opgeven … doet uiteraard pijn … Wat voor soort Liefde kan er dan nog komen ? wat moet ik me daarbij voorstellen? Ga ik vanaf nu niet iedereen vergelijken met mijn Zielsliefde? Ik wil geen genoegen nemen met minder, ik heb er van mogen proeven … ik wil dit behouden, of op zijn minst opnieuw beleven : maar is dat mogelijk ?

Antwoord
Na mijn zielsliefde heb ik nog geen echte nieuwe relatie gehad dus ik zou het niet kunnen zeggen. Ik vraag me dit ook vaak af. Ik zie het wel, zeg ik dan tegen mijzelf. Ik merk het wel als het aan de orde is. Van drie anderen weet ik wel dat ze twee keer een zielsliefde ervaring hebben met verschillende mensen. Dit is wel heel uitzonderlijk maar dus niet uitgesloten. Als je het ultieme hebt gevonden in het leven. En je hebt dit ultieme weer los kunnen laten. Dan heb je toch geleerd wat liefde en geluk is, dat het in jezelf zit en dat je het zelf bent? Dan wil je toch nooit meer iemand ‘bezitten’ of ‘claimen’. Dan weet je toch wat ‘onvoorwaardelijk’ is.(Tiny)

Reactie
Ik kan me niet voorstellen dat er meer zielsliefdes zijn in je leven. Dat heb je maar bij eentje. Ik denk meer dat je na je ene zielsliefde, met je ziel bij die ene blijft, dat je het gevoel terug wilt maar in werkelijkheid vind je die nooit meer bij iemand anders terug.(Gerda)
ReactieIk denk dat je het antwoord diep van binnen zelf al weet? dit gevoel komt nooit meer terug bij een ander. en ik spreek met ervaring.(Onbekend)
ReactieDat je meer zielsliefdes kan hebben is volgens mij wel degelijk het geval..net als bij soulmates.(Onbekend)