Q0004. Zielsverwant?

Onbekend

Via een medium ben ik er achter gekomen dat diegene waar ik het gevoel bij heb dat het de persoon is die bij mij hoort en diegene is waar ik alles mee zou willen delen mijn zielsverwant is. Ik koester intense gevoelens voor hem, maar heb niet de indruk dat dit andersom ook is. Kan de liefde bij zielsverwanten eenzijdig zijn of heeft die persoon het gewoon nog niet ontdekt of stopt het weg? Ik ben nl. getrouwd met iemand anders, die ander is nog vrijgezel.

Antwoord
De liefde tussen zielsverwanten is niet eenzijdig. Zowel de een als de ander moet wel tot de ontdekking komen of tot het besef komen dat er ‘iets’ is tussen de een en de ander. Dit ontdekken kan heel erg bemoeilijkt worden worden door persoonlijke blokkades zoals trauma’s uit je leven die niet (goed) verwerkt zijn. Daarnaast is er nog de vrije wil. Ook al heeft de ander ontdekt of beseft dat er iets heel bijzonders tussen jullie aan de hand is, dan nog kan die persoon om allerlei reden besluiten om daar niets mee te doen. (Hier spreek ik uit eigen ervaring). Een ander aspect bij zielsliefde is dat wanneer je het (beiden) gaat ervaren, dat het heel erg confronterend is met jezelf, niet iedereen wil of kan die confrontatie met zichzelf aan. Dat kan voor iemand een reden zijn om ervoor te kiezen om zich af te sluiten voor zielsliefde. Samengevat geloof ik niet dat de liefde eenzijdig kan zijn omdat die liefde op een of andere manier al eerder bestaan heeft in een vorig leven. Maar er zijn genoeg redenen te bedenken waarom iemand zich er niet aan zou willen overgeven.
(Tiny)

Antwoord
Hoi! Kan helaas alleen maar mijn bevestiging op het vorige antwoord geven. Ik heb een relatie met mijn zielsliefde gehad, maar ik was voor hem een spiegel. Ik confronteerde hem met zijn diepste gevoelens, verleden (dingen die hij diep begraven heeft) en daardoor voelde hij zich beklemd. Hij heeft een . achter de relatie gezet, maar tot op de dag van vandaag kan IK het niet loslaten. Maar hij blokt ieder contact; ik kom er niet doorheen. Nu is mijn gevoel wel zo sterk ontwikkeld, dat ik zeer sterk het gevoel heb dat hij hetzelfde ervaart. Maar wanneer gaat hij dat toegeven?
(Onbekend)